Bioware hävdar att de med Frostbite 2 öppnar nya möjligheter för serien och menar att de kommer nå nya trovärdighetsnivåer för strategispel.

Under helgens VGA avslöjades det att den nya Bioware Victory-studion kommer att utveckla #Command & Conquer: Generals 2 exklusivt till pc med Frostbite 2-motorn. Releasen är satt till 2013 och spelets övergripande producent, Jon Van Caneghem, hävdar att det kommer att bli ett betydelsefullt spel:

– Det kommer att ligga i framkanten av industrin och sätta en ny nivå för trovärdigheten i strategigenren.

På frågan om hur det är att jobba med #Battlefield 3-motorn säger Van Caneghem att skillnaden mellan rts och shooters är stora men att möjligheterna definitivt är större med den nya motorn. Vi håller tummarna för att det svenska storspelets förstörelsemöjligheter hittar in i Generals 2.

Dr. Ray Muzyka, en av #Biowares grundare, berättar att de till en början lekte med tanken att göra en spin-off till serien men att Command & Conquers community önskan att återvända till #Generals fällde avgörandet.

– Det är vad fansen har efterfrågat. Det är också det bästsäljande spelet i hela serien, vilket är väldigt imponerande med tanke på de spel som släppts med det här namnet.

Den allvarsamma tonen från Generals kommer att vara intakt och vi kommer inte att få se den mer over-the-top-vinklade stilen från #Red Alert-spelen. Det återstår att se om Bioware kan dra nytta av Frotbite 2 och leverera ett rts som för serien in i en ny guldålder.

Källa: PC Gamer

[video=10422]

Klart roliga nyheter! Har spelat "Emperor: Battle for Dune" alldeles för länge nu! :-) http://www.youtube.com/watch?v=_Dr0fceGCWg 31/12 Ja om man är slö och dum i skallen så funkar den delen med. Men nu syftar jag inte som gameplayet där och tänker inte heller förklara hur jag menar heller dock även fast jag storma rakt in men fanns mer taktiska beslut att göra i dom med. Men går man... 15/12 Mer hjärndött och tråkigare gameplay i multiplayer får man ju leta efter. Allt som behövdes för att vinna mot vem som helst var att spamma mammoth tanks och klicka in dom i motståndarens bas och se på. Den som hann först vann. Fantanstiskt kul. 15/12 snarare ww1 får dom gå till. Aldrig sett ett spel göras i det varför är alla så kåta i ww2? och nej ww1 innebär inte att man alltid låg i skyttegravar det fanns stunder dom var inne i skogen för att ta över vissa byggnader för att ha det som sin HQ för... 15/12 Är det inte dags snart att ta ett steg tillbaka till WW2. Tycker alla spel ser ut som BF kloner. Ge oss ett nyskapande WW2 spel snart. Typ ett där TW möter CoH fast ta bort allt skit som förstört TW! Leve WW2! 15/12 ska vara som i ra1 och ra 2 du kunde bygga så många enheter du ville och sedan storma rakt in i fiendens bas. Tycker C&C spelen nu för tiden inte förtjänar namnet 14/12 På tal om unitcap. INGET FÖRPLÅTAT UNITCAP!! Finns inget som är så irriterande som unitcap... 14/12 Realism? ra grafik? Snygga effekter? 7h filmsekvenser? Det "spelarna" gillade med Generals var balansen, mängden olika (balanserade) lag med unika enheter, gott om utrymme för taktik, strategi även på det individuella planet, även nya och uppfinningsrik... 14/12 första C&c generals var inget att hurra över testade det hos brorsan när det hade kommit ut. Jag är väldigt kritisk över detta lir men dom kan ju göra det bättre så får väl testa och se ifall någon polare har lär skaffa det 14/12 Hmm blir lite orolig när de säger sådär. I mina ögon var första Generals ett väldigt arkadigt RTS, till skillnad från "trovärdiga" spel likt Company of Heroes. Generals är mitt absoluta favoritspel genom tiderna just pga alla enheter, verkliga och overk... 14/12
Skicka en rättelse