Jag har skrivit ett par julnyheter under min tid på FZ och det brukar fungera att sätta rätt stämning genom att beskriva mörkret och kylan utanför dörren. Men med årets urspårade vinter känns det svårt. Större delen av Sverige saknar snö på marken och på många håll är det inte ens minusgrader. Den där gratisursäkten att sitta inne och lira i stället för att gå ut och röra på sig fungerar inte i dag.

Årets julhandel har sett lite konstig ut på speltoppen. Lasse-Majas Detektivbyrå har toppat multiformatslistan flera veckor i rad och tittar vi enbart på pc-listan är en solklar majoritet spel som inte förknippas med "hardcoregamers". Det är både bra och dåligt. Bra därför att vi kan välkomna nya spelare in i vår fantastiska värld. Men dåligt därför att det skulle kunna betyda att det är få som betalar för sina spel. Samtidigt måste vi väga in att det redan nu finns flertalet onlinebutiker som säljer spel för nedladdning, ett sätt att ge mer pengar till den som faktiskt skapade spelet.

Den riktiga julhysterin rör förstås Nintendo Wii. Företagets vita mirakelklump landade med besked. Hundratals människor köade utanför Webhallen, de första kom dit mer än en vecka i förväg. På lanseringsdagen kunde köer beskådas vid i princip varenda butik som hade fått in en Wii och de köande var allt ifrån tappra tonåringar till antagligen rejält påtjatade pappor. Det kommer nog dröja ett par veckor innan det finns fler konsoler än kösugna köpare.

När mörkret sakteligen kryper sig på (titta, nu är jag där igen) och Kalle Anka är slut så hoppas jag att det är många spel som uppenbarar sig under granen så du får fylla ut din spelsamling här på FZ lite till. Men oavsett hur många spel du får så är vi förstås med dig under dagarna framöver ändå. En gamer tar aldrig julledigt.

Från oss alla till just dig önskar vi en riktigt god jul.