Precis som planerat stängdes i går de sista av Star Wars Galaxies servrar ner för gott.

I juni 2003 lanserades mmo-rollspelet #Star Wars Galaxies. I går stängdes de sista servrarna ner, precis som planerat av #Sony Online Entertainment. Istället väntas #Biowares #Star Wars: The Old Republic ta över rollen som mmo-spelarnas Star Wars-val.

I ett meddelande låter Galaxies producent, Tony Tyson, hälsa:

– Å hela Star Wars Galaxies-teamet vägnar, tack så mycket. Vi har verkligen tyckt om att lära känna er – våra dedikerade spelare – under åren som gått. Från events i spelet till fan faires, så har vi alltid uppskattat er lojalitet och stöd. Det skulle inte ha varit möjligt utan er.

Och avslutningen är lika väntad som passande:

– May the force be with you. Always.

Jaha, där rök det sista av MMO:erna som inte handlade om epics. Känner mig privilegierat att ha fått spela detta spel innan CU/NGE. 18/12 Fina ord från SOE, ett företag som hellre spottar på sina kunder än erkänner att de gjort fel. Det kan väl kännas skönt att spelet som legat på dödsbädden i många långa år äntligen får somna in. Vila i frid, vi minns dig som du var när du var ung och... 18/12 Ja, visst, det finns kvar.. men hur lång tid kommer det ta innan de faktiskt blir färdiga? Jag fick höra om deras projekt för 5-6 år sedan. 17/12 SWG blev avrättat för många år sedan med CU 17/12 Kan det vara så att George Lucas inte tillåter att källkoden kommer ut? Låter väl inte helt omöjligt. SWG var bäst det första året eller så, hade potential som dom inte bevarade. 17/12 Inte lirat SWG men hört många oldschool spelare därifrån som whinat på SWTOR.. Blev själv mycket besviken på SWTOR fast jag inte lirat mmorpg på ett bra tag, hade varit bland dem bästa singelplayer RPG's om det var det dem ville för det är så det känns. 17/12 RIP det mest kreativa MMO jag lirat :< 16/12 Kommer verkligen sakna SWG, var där igår för att ta farväl av de 7 år la jag ned på spelet och ångrar inte en sekund! 16/12 En bit av mig dog med SWG. Vila i fred i våra minnen. 16/12 Undrar om inte SWG såg mer ut som klassiska Star Wars än TOR gör. Kan det vara att det är samma typ av avskalade miljöer som i de gamla klassikerna? Filmkulisser är ju lite mer detaljerade i nutid också. 16/12
Skicka en rättelse