I dag släpps äntligen PS Vita i Japan och av flera källor att döma har Sony starkare självförtroende än Nintendo. Över 700 000 konsoler rapporteras nå butikerna.

#Sony spänner musklerna. De sägs ha, från 500 000 skeppade konsoler, trimmat siffrorna till över 700 000. Som direkt jämförelse skeppade #Nintendo 400 000 exemplar av 3DS i Japan. Och Sonys anledning till boosten? Förbokningarna ska ha överträffat prognoserna. Detta kan förklara varför flera återförsäljare gått ut med information om att det inte är några problem med att få tag på konsolen vid release, även om man inte förhandsbokat den.

Här i Europa får vi hålla ut till den 22 februari innan vi får spela PS Vita.

Parzec2011-12-17 01:05:27#4 Alienshade skrev: ...(Hoppas att man kan ladda film... Inte för att vara den som är den, men hade inte PSV väldigt kort batteritid ? Det räcker vällan till en film, men i alla fall. Har för mig att det var en massa härj om... 18/12 I teorin så kan så klart smartphones utklassa nutidens Vita, men i praktiken är sannolikheten väldigt låg på grund av flera olika faktorer. För det första så är smartphones huvudsakliga användningsområde fortfarande att ringa/sms:a, etc, så tillverkarna... 17/12 Vilken skärmstorlek man vill ha för att få en bra upplevelse handlar ju om hur långt ifrån skärmen man befinner sig. Men telefoner och handhållna konsoler har onekligen för små skärmar för den optimala inlevelsen, men det är ju format som skall vara bär... 17/12 Sant i teorin men i dagens kapitalistiska värld finns det gott om tillbehör som ger dig just sådan funktionalitet i din smartphone. Fanns ju redan till gamla Nokia 3310, joystick etc. Enda skillnaden är att du nu får riktiga spakar och knappar, allt man... 17/12 Jag är mycket tveksam då jag aldrig hört talas om någon sådan maskin. :P 17/12 Jämför aldrig spel på en smartphone utan kontroller med att spela med en riktigt handhållen konsoll... Det finns ingen känsla i att dölja halva skärmen med sina tummar, samt att spela utan en riktig kontroll. 17/12 tgs? tokyo game show, du var mig en berest jävel! är lite tveksam till hand hålna spel maskiner...en smart fone av morgondagens snitt kan nog utklassa vitan...och det gåt att ringa med den med :) men men den som lever få se.... länge leve Gizmondo!! 17/12 Väntar tills Uncharted - Golden Abyss släpps. Ser lovande ut. Fånigt dock att de använder touch screen. 17/12 Då väntar vi tills barnsjukdomarna passerar... 17/12 Inte för att vara den som är den, men hade inte PSV väldigt kort batteritid ? Det räcker vällan till en film, men i alla fall. Har för mig att det var en massa härj om det där men det dog ut vartefter. Får allt se om man skaffar sig en. Att det finns... 17/12
Skicka en rättelse