Förra veckan rycktes kontakten ur #Star Wars Galaxies-servrarna, men tomrummet efter ett #Lucasarts-stämplat MMO blev synnerligen kortvarigt för tidigt i dag slog #Star Wars: The Old Republic upp portarna.

Med anrika #Bioware som kodare och åtskillga års utvecklingstid är förväntningarna på The Old Republic i topp, och betatestning och den tidiga releasen för vissa köpare förra veckan har inte dämpat dem. Huruvida Star Wars: The Old Republic mäktar med att ge genregiganten #World of Warcraft en match om spelarna återstår att se.

Allt kan hända i The Old Republic. Här: skärmytsling mellan Närsyntas riksförbund och Synskadades förening.

Bioware-grundaren Ray Muzyka menar att spelet kan komma att förändra MMO-genren.

– Att lägga in story och personliga val i ett MMO kommer i grunden ändra hur spelarna uppfattar MMO-spel, särskilt när det upplevs fullt ut med dess högkvalitativa manus och röstskådespeleri, säger Muzyka.

Huruvida FZ håller med honom berättar vi när vi inom kort levererar vår svulstiga recension. Vi börjar med de första intrycken i slutet av denna vecka, följt av en fullsaklig recension med betyg när vi grottat ner oss rejält i spelet. Vi räknar med att leverera den i mellandagarna.

[video=10481]