Vid varje ny konsollansering har datorn som spelplattform förklarats som död. När tre moderna konsoler finns att tillgå samtidigt är rösterna ännu högre men våra kära dumburkar är nog inte uträknade ännu.

För att ta pulsen på spelskapandet till pc slängde Computer And Video Games iväg ett gäng frågor till [[Chris Taylor]] på #Gas Powered Games samt Soren Johnson på #Firaxis Games om spelåret som har gått och om framtiden.

Chris Taylor: I always have a hard time picking just one game, but among my choices for 2006 are Company of Heroes, Medieval II: Total War and Battlefield 2142. I also appreciate the passion that was clearly put into Galactic Civilizations II: Dread Lords.

Skitsnack, kräver bara en annan typ av spelstil. Visst pratar vi Quake och Unreal så funkar det inget vidare med handkontroll då dessa spel baseras runt snabbhet, precision och rörlighet. Något du inte får med en handkontroll. Dock är detta inte negativ... 29/12 Frågan är ju bara hur länge till som spelutvecklarna kan sitta och göra samma spel om och om igen men med ny grafik och någon enstaka ny feature i varje version. ;) 28/12 Så länge FPS-genren lever så behöver vi inte oroa oss. FPS-spel på konsol är ett stort skämt. 28/12 Oavsett vem det var så är det två personer som du inte skall lyssna till i sådana här frågor. ;) Spelar det någon roll att StarCraft på konsoll är en dålig idé? Spelkonceptet är femton år gammalt. Dags att det hittas på något nytt kanske? Som det stod... 28/12 Vad jag menar med "Men hur bra funkar RTS-spel på Wii?" är att strategispel som kräver snabbhet (tänk klassiska rush-spel från Blizzard eller fd Westwood) eller taktisk precision (Company of Heroes, Total War-spelen) så är en handkontroll (eller nunchak... 28/12 Håller med där, är ingen konsollnisse men för att gå vidare måste själva gränssnitten mot spelmaskinen (oavsett om det är PC/Mac/Konsoll/whatever) utvecklas. Wii tog första stora steget. Du måste nog komma underfund med vad RTS är.. RTS är inte EN typ... 28/12 Med ordet dumburk menas TV.. inte en dator. GG :up: 28/12 Vem har sagt att RTS måste gå ut på att klicka så snabbt som möjligt? Strategispel borde vara strategiska, och handla om att tänka smart. ;) Jag kan tänka mig att spel som Defcon skulle fungera grymt bra på Wii, kör upp det på en projektor och låt flera... 28/12 DATORN SOM SPELPLATTFORM KOMMER DÖ!!! :crazy: Men hur bra funkar RTS-spel på Wii? :down: 28/12 Det är därför Wii har kommit till vår undsättning.. förhoppningsvis :) Jag spelar väldigt sällan på datorn nu för tiden, det enda som jag spelar på den är FPS, RTS och något enstaka RPG.. Allt annat står konsollen för, det är enklare och bekvämare att... 27/12
Skicka en rättelse