Årets slut innebär för många av oss extra ledighet och tillfälle att avnjuta förra veckans klappar. Så icke för speltyckare. Det gångna spelåret ska <img align="right" src="http://xtrmntr.fz.se/fz/artiklar/goty2006/goty2006-arets.jpg" width="145" height="139" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>sammanfattas, favoriter och bottennapp utses och sammanställningar skrivas ihop till en begriplig och inte alltför verklighetsfrämmande summering. Kort sagt - artikeln "Årets spel" ska skrivas.

Det är en lika omfattande som rolig uppgift; tyckande från alla håll och i alla former - ofta berättigat, ibland väl hårt - ska tas utan att gnälla. Samtidigt får vi chansen att åter stifta bekantskap med årets samtliga spellhöjdpunkter.

2006 års lista är utsedd av FZ-redaktionen och består av sju kategorier. Därmed inte sagt att vi stulit rätten till tyckande - ni läsare får möjlighet att ta ställning till samma kandidater som vi stött och blött såhär i årets sista skälvande timmar. Läs, begrunda, tyck till - allt medan 2006 går till historien och 2007 ringer in.

FZ önskar er alla ett gott nytt spelår!