Det verkar som om även Microsoft vill att deras maskin ska vara mer än bara en konsol för i en intervju med Kotaku hävdar Bill Gates, liksom Sony gjort tidigare, att Xbox är en PC.

"The reason we got into Xbox was not just for gaming," he said. "It's a general purpose computer. In terms of the first generation in particular, where we were so known as a PC company, the need to make clear how we were prioritizing the needs of demanding gamers, that was super important.

Vinner vad? Jag viste inte at vi hade en tävling... 10/01 Precis, i slutänden är det ALLTID PC'n som vinner. Det dröjer dessutom inte länge innan konsoller är som spel-specialiserade tunna klienter, dvs wannabe-pc's. Jag är säker på att mr Gates är av samma åsikt, men tanke på hans uttalande. 10/01 Med i princip alla någorlunda seriösa pc-spel följer det leveleditor, SDK, MDT och allt vad det heter. Och följer det inte med spelet är det alltid någon som lyckas skapa en egen editor på något sätt :D Utan det skulle varken CS, RedOrchestra eller Forg... 10/01 nyckel orden är "när man utvecklar multiplattform-spel", som du tycks ha missat. ;) Jag tror inte du förstår skillnaden på skalbara och icke skalbara komponenter inom speldesign. Antal polygoner, skärmupplösning och texturstorlek är skalbart då det inte... 09/01 Var skrev jag 360? ;) 09/01 Din poäng är mao. att PCn har varit den främsta värden för den senaste teknikutvecklingen inom spel och att PC-spelsförsäljningen rasar när konsollernas dito ständigt ökar. Oj, visst ja, och att man behöver pengar för att utveckla saker, det visste ju... 09/01 Nej, xbox360 har en 64 bitars PowerPC baserad processor designad av IBM, som Microsoft har köpt alla rättigheter till. Jag antar att det går att köra Linux på den processorn med lite hack, men hurvida Windows fungerar vet jag inte. 09/01 Mycket spekulationer här från partiska pc användare. Fördelar med konsoler är väldigt många fler än med pc, och i slutändan är priset mer fördelaktigt med konsol. Nya grafikkort och minnen och allt annat är dyrare till dator än konsol, då den tänkta liv... 09/01 "Note that these sums do not include the concurrent revenue from MMORPG subscriptions and sales via digital delivery, market segments that have been achieving significant annual gains." 7 miljoner x vad 120 kr i månaden? spelar inte wow själv men det... 09/01 "Drivande kraften" är ganska stora ord. Har du något som backar upp dina påståenden eller sitter du bara och gissar? Visst, vem som helst kan se att de flesta av de spel som fungerat som milstolpar inom grafikutvecklingen är pc-spel (doom, quake, half-l... 09/01
Skicka en rättelse