"Det är synd att regeringspolicy i Australien nekar vuxna rätten att spela Syndicate."

Igår kunde vi röja att #Syndicate erhållit en försäljningsstopp-censur i Australien, och idag ger utgivaren #EA svar på tal.

– Det är synd att regeringens policy i Australien nekar vuxna rätten att spela Syndicate. Spelet kommer inte finnas tillgängligt i Australien trots dess entuastiska respons från fans. Vi uppmuntrades av regeringens nyligen anslagna överenskommelse att anförskaffa en 18+-åldersmärkning för spel. Men, förseningar fortsätter att tvinga på en mystisk censur på spel – klipp som aldrig skulle gjorts från böcker eller filmer. Vi manar policy-skapare att agera snabbt för att implementera en uppdaterad policy som reflekterar dagens marknad och ger dess miljontals vuxna konsumenter rätten att göra sina egna val kring innehåll, svarar EA.

Som nämndes i ursprungsartikelns kommentarsfält var anledningen till censuren ett minst sagt utvecklat system för att skilja kroppsdelar från kroppar, utan att för den delen ta för mycket notis kring huruvida kroppen var levande eller icke-levande vid separeringsprocessen. Och blod. Mängder av blod och vadhelst annat kan tänkas finnas mellan och inuti tidigare nämnda kroppsdelar.

Vad anser du om EA:s respons?

Skicka en rättelse