En långdragen tvist tycks vara på väg mot ett slut. Activision Blizzard stämmer EA för att försöka stjäla programmerare och kräver konkurrenten på 2,7 miljarder dollar.

#Activision Blizzard stämmer #EA på drygt hisnande 2,7 miljarder (400 miljoner US-dollar) för "contract interference". Jätteföretaget påstår att EA försöker locka programmerare över från deras stall, vilket är något Activision Blizzard uppenbarligen inte tolererar. Sålunda stämmer Bobby Koticks advokatarmé skjortan av EA och en av spelbranschens mest utdragna och omdebatterade tvister tycks äntligen vara på väg mot en slutgiltig uppgörelse – eller åtminstone en del av den. Den här historien har ju som bekant inte bara en tvist.

Men just den här specifika soppan började med att Jason West och Vince Zampella, två tunga namn bakom Call of Duty, "frestades av EA" (Activision Blizzard hävdar att de har bevis) att börja jobba för eller åt dem. Detta ska vara lika med ett kontraktbrott och även dessa två stäms av Activision Blizzard. Rättegången väntas äga rum med start den 7 maj nästa år.

Tack till Nicke9494 för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse