Gör spelet svårare, ja, mer som huvuddesignern J.E. Sawyer egentligen ville ha det. Men det är en inofficiell mod, då han bland annat inte vill att förändringarna ska påtvingas någon.

Mitt i allt vad #The Elder Scrolls V: Skyrim-hysteri heter finns det säkerligen några som tyckte mycket väl om #Fallout: New Vegas. New Vegas lead designer J.E. Sawyer har gjort något så originellt som att skapa en egen modifikation med de förändringar han helst av allt vill se. Vad innebär det då? Jo, lägre maxnivå, mindre mängder vatten och föda och mycket lägre maxvikt som du kan bära omkring på. Bland mycket annat. Läs hans egna ord om spektaklet, eller ta dig en titt på de substantiella delarna av förändringslistan nedan.

Klicka för mer information

* Max level with all DLCs installed is 35.
* XP rate is halved.
* Base player health is quartered and level-gained health is reduced by 25%.
* Base Carry Weight from 150 to 50 (related perks/things have also been adjusted).
* Energy Weapon ammo weighs less than its nearest equivalent Guns ammo.
* Energy Weapon durability is in the same ballpark as Guns durability.
* Medium Armor has a small amount of DR proportional to its DT.
* Heavy Armor has even more DR proportional to its DT.
* Power Armor does not require a perk, but if you have the perk, the weight of the armor is essentially negated.
* Karma/Alignment values adjusted all over.
* H2O/FOD/SLP rates doubled, but the first threshold is moved from 200 to 400 (statuses roll over ever 150 after).
* Water and Food drop rates on NPCs is dramatically lower. It is difficult to stay out of Dehydration/Starvation by looting enemies.
* Water/Nuka-Cola/Sunset Sarsaparilla heal much less, but now all restore H2O (alcohols will as well, but at lowered values).
* Default Stimpaks are uncommon. A new variant, Stimpak, Expired is the default. It is not that great.
* The player's Workbench recipe now makes Stimpak, Homemade. It is better than Expired, worse than default Stimpaks, and has the PE penalty from Healing Powder.
* All Stimpaks have weight.
* Pre-Order items have been adjusted to be more well-balanced and not worth that much if you rush to Chet's to trade them in.
* A bunch of fixes I couldn't make during development because of load order conflicts, time, etc. E.g.: Automatic Rifle spread re-adjustment, putting the Police Pistol on the Cowboy List, Bozar on Grunt, Junk Rounds are now actual ammo variants you can make, etc.
* Some other stuff.

Om du vill prova på hans idéer själv är det bara att följa DEN HÄR LÄNKEN. Gott nytt år på er förresten, ni där borta i Sverige.

För att inte tala om hur lätta Skyrim's fiender är - när du kan one-hitta en drake så är det inte så spännande att möta dem längre... (Resten av spelet är underbart dock.) 01/01 Tycker att dessa typ av moddar som gör det svårare verkar behövas för alla Bethesdas spel. Det är inte det att det inte går att få vanilla-spelen svåra nog, för det gör det. Det är bara att vanilla på svåraste svårighetsgraden är tråkigt och dåligt bala... 01/01 Visst det är tråkigt att inte kunna loota allt, men New Vegas problem var ju att man efter några timmar hade mer pengar än vad man behövde. Jag slutade spelet med typ 50-60k caps utan problem. Kan man inte loota varenda pryl man hittar så blir det jobbi... 01/01 Trevligt men alldeles försent :/ Borde funnits vid släppet av spelet. 01/01 Håller absolut inte med, Svårare är precis vad som gör ett spel som Fallout "bättre". Är det ingen utmaning så är tröttnar jag så snabbt. Jag tycker hans mod förbättrar spelet avsevärt och spelar de mer än gärna med honom. 01/01 Det ser bra ut överlag förutom mindre storage (enligt mig tillför det absolut 0 och är ofta orealistiskt hur man än gör den i spel) samt det där med hunger och törst - grejen är ju att man vill utforska, inte ha en klocka som tickar så att man inte kan... 01/01 Kan absolut hålla med om att miljöerna i Fallout 3 var bättre, eller trevligare rättare sagt. Men det är också loremässigt korrekt att New Vegas är som det är då området inte träffades av särksilt många nukes. Om jag minns rätt så sköt mr House ner 7st... 01/01 Fallout 3 var ju hemskt dåligt. New Vegas gjorde ju iaf en hel del saker bra. Modden ser ut att passa mig! Alla Bethesda spel (Obsidian som utvecklare men Bethesda är fortfarande utgivare) till dags dato sen Morrowind är waay too easy och arcade. 01/01 älskar alla fallout :D gillar new vegas bäst för att det finns så många olika val att välja och så många sidor att gå till :3 men fallout 3 är bäst för den härliga miljön och att man får spränga megaton i små bitar xD 01/01 "Svårare" gör det inte bättre, man blir bara irriterad om man ska behöva dumpa av saker, sedan färdas genom blåst och sand för att plocka upp en hjälm eller något annat "nödvändigt". Han får gärna spela spelet med sin egen mod. 01/01
Skicka en rättelse