Playstation Vitas inledning i Japan har varit allt annat än övertygande. Sony lägger locket på och redan nu talas det om en prissänkning.

Med ett ras på 78 procent under sin andra vecka är Playstation Vitas japanska försäljningssiffror dramatiskt låga. Vad säger #Sony? "Inga kommentarer", låter PR-chefen Satoshi Fukuoka hälsa. Samtidigt gör 3DS sin bästa vecka hittills och når årsmålet på 4 miljoner sålda konsoler två månader för tidigt.

Enligt analytikern Tero Kuittinen på, ekonomisajten Forbes, har Sony "stora problem" och kommer troligen tvingas sänka priset på konsolen rejält. #Nintendo gjorde detsamma med 3DS och har mycket riktigt fått ett rejält uppsving, vilket de dessutom kan tacka försäljningsmagneterna #Super Mario 3D Land, #Mario Kart 7 och #Monster Hunter 3G för.

Ni kan nog historien vid det här laget: PS Vita släpptes den 17 december och sålde i strax över 300 000 enheter på två dagar. Okej siffror, men kanske inte vad Sony väntat sig. Veckan därpå sjönk försäljningen rejält och den bärbara monsterkonsolen fick storstryk av både 3DS och – kanske än mer anmärkningsvärt – sju år gamla PSP.

Can PS Vita play all the PSP games from the PS Store? None of Sony's official press releases address backward compatibility at all. There were plenty of rumors before the announcement, but the official statements have focused entirely on the Vita exclus... 05/01 Ja kabex i japan. Dom första psv spelen släpps här den 15feb på psn men jag vet inte men tror att dom släpps samtidigt i affärerna då?! Själv har jag redan allt annat jag vill ha men en mycket bättre psp=psv skulle sitta på sin platts :) 04/01 Landar priset under 2000:- så köper jag en direkt, fast ser helst att 3G-varianten kommer under 2000:-... Önsketänkande? 03/01 Hur många spel har släppts till Vita än då? Är t ex Uncharted ute än? Och jag hoppas prissänkningen påverkar europareleasen. 03/01 Får man inte typ en fräsch, begagnad 360 för samma pris ungefär? -.-' 02/01 Som jag tidigare pekat ut så säljer inte hårdvaran utan bra spel att backa upp den. Se på 3DSn och hur den sålde fram tills Mario kom och sa sitt. 02/01 Problemet jag ser med vitan är att det troligen inte kommer komma så mycket kul till den. Lite som psp 02/01 Ser inte heller poängen med att ha en Vita. Finns inte något direkt intressant med den, för mig är den inte värd mycket. Men det är klart, om Sony skulle ha fler lojala kunder som anser att Vita är värd mer än en PC för 20.000 kr så borde dom ju kunna... 02/01 En vita ska man spela spel som man inte får tag på någon annan stans är det så svårt att förstå? Vitan eller 3ds en är för dom som sätter spelandet i första rummet inte alls svårt att tänka sig att folk har olika intressen. Många hatar spel glöm aldrig... 02/01 Klart att folk inte handlar när en Ps3:a kostar 1,5 tillsammans med tillbehör på elgiganten / mediamarkt idag. Inte fan går man hellre och köper en bärbar konsol för 3 k utan spel. Dessa produkter kan inte utmana sig eftersom alla har smartphones och... 02/01
Skicka en rättelse