Nintendos nya konsol sägs bli ett paradis för den som vill "e-läsa" serier, böcker och magasin. Vidare ryktas det om att konsolen får en alldeles egen app store.

En app store till Wii U? Om vi ska tro The Daily har #Nintendo planer för en storskalig affär med appar på sin nya konsol. Den kommer, enligt källan, bli betydligt rikare på innehåll än DSi Shop och Wii Shop Channel och innehålla en mycket större variation av appar. Det är oklart om Nintendos app store kommer låta användaren köpa poäng eller betala direkt för tjänsterna (eller om ryktet ens talar sanning).

Vidare påstår Forget The Box att det planeras för en e-reader-tjänst till Wii U. Med en variation av böcker, magasin, tidningar, serier och andra publikationer kan Wii U:s kontroll bli en läsplatta att räkna med. Mer intressant för spelarna är kanske att Nintendo även vill inkludera manualer och spelguider, däribland helt nya releaser från Prima Games. Det sägs också att e-reader-möjligheten ska ges via 3DS, vilket ska öka funktionaliteten mellan Wii U och 3DS i likhet med Ipad och Iphone.

Men kom ihåg att allting bara är rykten. Vi kan emellertid alltjämt bekräfta att Wii U planeras att släppas någon gång mellan juni och december 2012.

Skicka en rättelse