3DS står för en tredjedel av försäljningen på den nordamerikanska marknaden och den säljer snabbare än Wii gjorde vid debuten.

12 miljoner exemplar av #Nintendos konsoler såldes i USA förra året. Bäst går Wii med 4,5 miljoner sålda enheter, men det är förhållandevis jämnt med företagets två andra konsoler: över 4 miljoner sålda 3DS och 3,4 miljoner av åldringen DS.

Noterbart är att 3DS-maskinen släpptes i mars förra året och därför funnits till försäljning kortare tid än de andra två. Försäljningen blev alltså bättre än vad som fruktades efter den tröga starten (prissänkningen i augusti lär ha bidragit), och Nintendo säger att 3DS säljer snabbare under sina första nio månader än vad Wii gjorde.

Också på spelfronten är det japanska företaget nöjda med det gångna året på USA-marknaden. #Super Mario 3D Land och #Mario Kart 7 till 3DS har båda sålt över en miljon. Också Wii-spelet #The Legend of Zelda: Skyward Sword har passerat den siffran, vilket gör det till det 45:e spelet att bryta miljonvallen i USA. Vidare har #Mario Kart Wii gått åt i 11 miljoner ex och DS-spelet #New Super Mario Bros. spränger 10-miljonervallen.

Nintendos svenska generalagent #Bergsala meddelar att det i nuläget inte finns några planer på att redovisa siffror för svensk eller europeisk Nintendo-försäljning.

Skicka en rättelse