Så här skulle Gravity Gun sett ut om det fanns på riktigt. Replikakonstnären Harrison Krix har tillverkat en exakt kopia av vapnet. Pengarna som han fick för att sälja sin replika skänkte han till välgörenhet.

Ett fullt fungerande Gravity Gun från #Half-Life 2 är säkert något som många gamers skulle vilja ha på sitt rum. Replikakonstnären Harrison Krix har inte riktigt kunnat nå den bedriften - men kanske det näst bästa. Han skapade en exakt kopia av det kända vapnet.

Vapnet var byggt för att säljas på auktion för välgörenhetsorganisationen Child's Play och slutsumman på auktionen blev hela 21 000 amerikanska dollar. Det är drygt 140 000 svenska kronor. Det är inte första gången som Harrison Krix gör kopior för välgörenhet. I november 2010 sålde han ett Portal Gun från #Portal 2 för samma goda sak och drog då in 14 500 dollar.

Nedan är en video som detaljerat visar hans skapelse.

Japp, det tyckte jag med "grip-klo"-designen. 08/01 ser ut som en dålig version (Black Mesa version) utan covers av en Aperture Science handheld portal device. <3 nördighets kunnande!. Ser riktigt najs ut på bilderna och så annars. :) 08/01 Nej, inga påhopp är nödvändiga, det är det ingen mening med. Vi diskuterar saker och ting, och det finns alltid något man vet mindre eller mer om. Man ska respektera varandras åsikter, annars kan man ju bara lyssna på sin egen. 07/01 Trevligt med personangrepp. Nej jag är inte efterbliven. Du får gärna påpeka vad som var "efterblivet". Du verkar dock ha utmärkt dig själv som lite efter genom helt patetiska försök till personangrepp. Ryggdunkande kan du väl syssla med någon annanstan... 07/01 Fargo, är du efterbliven? Ge dig inte in i debatter som du är för dum och/eller för trångsynt för att ha en chans i. För övrigt, snygga replikor! 07/01 "Konstverket", dvs. "manifestationen" var en del av hennes examensarbete på Konstfack i Stockholm och hamnade automatiskt innanför de ramarna, men det var inte "konst", det var en rekonstruktion av hennes eget psykotiska insjuknande år 1995. Jag såg "ve... 06/01 Nej Lars Wilks är också en tok, och sysslar knappast med konst i mina ögon. Hon kallade väl visst det konst? Annars hade hon väl knappast haft en KONSTUTSTÄLLNING om hela tramset? Jaja, jag ska inte diskutera det här. Vill inte första tråden för andra.... 06/01 Du menar "normala" människor som Lars Vilks? Anna Odell kallade inte det för konst, det gjorde media, hepp! "Replica" har uppmärksammats som konst i säkert tjugo år, Star Wars, Blade Runner, Star Trek, mm, har alla snygga "props" som folk har velat ha,... 06/01 Må så vara. Men konst är det icke. Bara ännu en människa med bekräftelsebehov. Normala människor skriver artiklar, demonstrerar eller liknande. Inte försöka begå grovt bedrägeri och kalla det "konst". Det här är i mitt tycke mer konst än den svenska kul... 06/01 ¨ "Leker" psykiskt sjuk? Hon (Anna Odell) var sjuk en gång i tiden och ville dokumentera hur illa hon hade bemöts och använde "kanalen" konst. Det var strongt gjort av henne, men det var en manifestation över absurditeten i den svenska modellen, inte... 06/01
Skicka en rättelse