För fjärde gången försenas nu åldersmärkningen av #Diablo 3 i Sydkorea. Koreanska fans och koreansk spelmedia är upprörda över att en process som egentligen ska ta 15 dagar nu har tagit mer än tre månader.

Tidigare har Korean Game Rating Board velat förbjuda Diablo 3 på grund av spelets auktionshus baserat på riktiga pengar. De menar att slumpmässiga drops av utrustning som sedan kan säljas för riktiga pengar är en form av spel med pengar och bör därför inte ges någon åldersmärkning eftersom spel om pengar i online-spel inte är tillåtet i Sydkorea.

Den 22 december 2011 gav #Blizzard därför en version till Sydkorea utan möjligheten att ta ut pengarna som har tjänats in genom auktionshuset. Men spelbedömningsinstitutet fortsatte att fördröja processen.

Vissa fans i väst menar att fördröjningen i Sydkorea är anledningen till varför Diablo 3 blev försenat och varför Blizzard inte vill ge något releasedatum. Men det är något som Jay Wilson, Game Director på företaget, förnekar i ett twitter-inlägg.

Frågan är om farsen kring att åldersmärka spelet i Sydkorea kommer att fortsätta. I såna fall kan det fördröja en lansering. Blizzard har nämligen satt upp kravet att de ska släppa spelet över hela världen samtidigt.