Det koreanska spelbedömningsinstitutet har för fjärde gången skjutit upp beslutet om att tillåta Diablo 3 i landet. Auktionshuset för riktiga pengar är en av sakerna som ställer till det.

För fjärde gången försenas nu åldersmärkningen av #Diablo 3 i Sydkorea. Koreanska fans och koreansk spelmedia är upprörda över att en process som egentligen ska ta 15 dagar nu har tagit mer än tre månader.

Tidigare har Korean Game Rating Board velat förbjuda Diablo 3 på grund av spelets auktionshus baserat på riktiga pengar. De menar att slumpmässiga drops av utrustning som sedan kan säljas för riktiga pengar är en form av spel med pengar och bör därför inte ges någon åldersmärkning eftersom spel om pengar i online-spel inte är tillåtet i Sydkorea.

Den 22 december 2011 gav #Blizzard därför en version till Sydkorea utan möjligheten att ta ut pengarna som har tjänats in genom auktionshuset. Men spelbedömningsinstitutet fortsatte att fördröja processen.

Vissa fans i väst menar att fördröjningen i Sydkorea är anledningen till varför Diablo 3 blev försenat och varför Blizzard inte vill ge något releasedatum. Men det är något som Jay Wilson, Game Director på företaget, förnekar i ett twitter-inlägg.

Frågan är om farsen kring att åldersmärka spelet i Sydkorea kommer att fortsätta. I såna fall kan det fördröja en lansering. Blizzard har nämligen satt upp kravet att de ska släppa spelet över hela världen samtidigt.

Du har tydligen inte kollat upp hur det kommer funka, endast antagit och gnäller. SOPA! Ah:t I diablo kommer funka som så att allt kommer säljas för samma in-game guld pris sen kommer du även kunna köpa och sälja allt för riktiga pengar, det är optional... 13/01 AHn i wow sög för att alla överdrev med priserna med låsas pengar så nu ska idioterna göra desamma med RIKTIGA pengar. undrar hur många som verkligen kommer att använda diablo 3s ah. inte jag i allafall. mina pengar ska gå till hyra och mat. och inte... 13/01 skit i att släppa det där då. Blizzard har ju redan delayat sönder produkten. Alla är ju redan trötta på det. Bojkott inc! 09/01 skit i att släppa det där då. Blizzard har ju redan delayat sönder produkten. Alla är ju redan trötta på det. Bojkott inc! 09/01 Håller med Saftnisse här... vill man köra stenhårt HC å tjäna lite tid på att så är de ju bara spara pengar å slösa dom i D3 eller så kör man casual å spara på sina Dålars å köpa läsk för som kan njuta av ist när man spelar :P Välj din spelupplevelse... 09/01 Anledningen till att Blizzard antagligen gör så man kan köpa för pengar om man vill är att om inte vi kan köpa och sälja så kommer ändå GOLDFARMERS att göra det. För att få bort förfrågan om guld av goldfarmers och skit som dom farmar så låter dom alla... 08/01 Får väl anta att jag är en utav dem där kärringarna - Väldigt retoriskt formulerat (fler synonymer?) vilket gör det sista tilläget ännu mera lustigt "Väx upp" Låt oss som är i utvecklingsbranschen kritisera bäst vi vill. 08/01 jävlar vad massa kärringar som klagar på en funktion i ett spel. Väx upp. 08/01 Återigen är det bevisat: det är inte FZ's nyheter som är behållningen, utan kommentarerna som följer! 08/01 Diablo III ligger i en riskzone till att bli flopp har jag en känsla ut av. Graphicmotorn/motoriken är inte längre imponerande. Endast då om man kanske går i jämförelse med de tidigare titlarna, men inte som spel. Kommer antagligen bli ett till "DUKE... 08/01
Skicka en rättelse