Spelutvecklarföretaget Lexis Numérique har skapat en omröstning på Facebook om prissättningen av deras skräckspel Amy som ska släppas i år.

Spelare har varit upprörda över den orättvisa prissättningen av det kommande skräckspelet #Amy. På Xbox Live Arcade kostar spelet 10 amerikanska dollar medan prissättningen på Playstation Network är 12,99 dollar. Spelutvecklarna #Lexis Numérique förklarade tidigare den något udda prissättningen med att euron är starkare än dollarn och att Microsoft Points är lika mycket värda i alla länder. Det handlade alltså om en balansåtgärd gentemot Europa-prissättningen, enligt pressmeddelandet.

På grund av missnöjet från spelare har spelföretaget nu valt att skapa en Facebook-omröstning där intresserade kan rösta om priset bör sänkas till 9,99 dollar istället. Det svarsalternativ som får flest röster kommer att bestämma prissättningen. Föga förvånande leder svarsalternativet "sänk priset" med 72 procent i skrivande stund.

Upprörda fans kan uppenbarligen vara skrämmande.

Indeed, snålhet, men även girighet och brist på moral. 09/01 Låt oss europeer betala kalaset, så kan jänkarna få sina spel gratis, dollarn är ju inte värd ett piss, och alla som kan något om ekonomi vet ju att euron snart är åt hilvete den oxå. Så det skall bli kul att se vilka spel som kommer proddas med noll i... 08/01 Om de så vill kan de betala 10 euro istället. 08/01 "länder som använder sig av dollar" dvs. i usa, så gör man inte som här i europa, moms är olika överallt alltså läggs det på efter eller något sånt. KOKO... 08/01 Jag förstår mig inte på dig. Jag pratar om hur pirater rättfärdigar sin verksamhet. Du verkar (efter dina märkliga inlägg är jag osäker) prata om att spelföretagen har en felaktig syn på piratkopieringen. Två skilda saker. Dina inlägg präglas av attityd... 07/01 Så du menar att "piratar skiten ur det" inte har undertoner av att spel förstörs av kopiering och distribuering? Om inte, my bad. OMG SOMEONE IS WRONG ON THE INTERNET-memen borde ha gällt även på FZ-forum. 07/01 Jag har inte pratat om något annat än piraters syn på hur de rättfärdigar sin verksamhet. Både min första och andra post. Varför citerade du mig om det inte gällde det jag skrev? 07/01 Åhhh jösses, jag har inte hävdat att det är en rättighet. Jag hävdar att de har fel syn på kopiering. Kopiering är inte alltid en förlust, det kan vara en potentiell vinst. Till er andra troll(?). Det är lätt att förlöjliga en annans åsikt, det är svåra... 07/01 Bra argument? Att spela är inte direkt en rättighet och snålhet eller brist på pengar rättfärdigar inte direkt stöld. 07/01 Precis, det enda bra argumentet för att pirata är snålhet och inget annat enligt mig. 07/01
Skicka en rättelse