Valve är apnöjda när det tillkännager siffror från förra årets försäljningssuccé.

Häromdagen rapporterade vi att Steam under årets julhelg var uppe i över fem miljoner användare online samtidigt. #Valve har låtit meddela fler detaljer från det gångna året, vilket inbegriper att tjänstens försäljning ökade med över 100 procent; för sjunde året i rad! Det är så att säga en braksuccé. Därutöver har tjänsten nu över 1800 titlar, 40 miljoner användare och pumpade under 2011 ut över 780 petabyte data. Även datamängden var mer än dubbelt så massiv som föregående år.

Steamworks är Valves utvecklarsvit och 14.5 miljoner titlar med funktionaliteten implementerad såldes under 2011. Det är 67 procent mer än året innan.

Nästa storsatsning för tjänsten är "Big Picture UI", vilket innebär att du kommer kunna ta del av gränssnittet på bra mycket större bildskärmar och så vidare.

Tror du att Valve kommer kunna dubblera försäljningen i år igen?

Har börjat bojkotta Ubisoft delvis efter det du länkar till ovan samt hur de behandlat sina pc köpare en längre tid. Ubisoft är inte längre ett företag jag tänker stödja. Råkar faktiskt vara som så Ubisoft att jag äger både en pc och konsol men ni kan... 09/01 Det glädjer mig att det går bra för Steam. Folk har länge hävdat att spel till PC är döende exempelvis pga. piratkopiering. Dessa människor vet självklart inte vad de snackar om. Några som påstår detta råkar t.o.m jobba på företag som Ubisoft. http://ww... 09/01 720 Petabyte e såååååå jävla mkt! asså! :D 09/01 Sen tycker ja att folk ska sluta grina efter 20-50kr, ja betalar gärna detta för att få använda steam. du har alla dina spel på samma plats bara de är värt pengarna, sen är steam så mycket mer än så. så sluta lipa! 09/01 Köpte själv en del spel under deras rea, sett till vad jag betalade och vad jag fick är jag grym nöjd. Återstår att se om jag är nöjd med själva köpet av digital media. 09/01 Jag gillar inte Steam eller Origin. Jag köper inget där... Jag spelar bara spel som man startar med en egen *.exe fil som man alltid gjort... Jag är inget för massa game lunchers och sådan lul lul... /mvh soyd 09/01 Forcie: Tips om du ska vara snabb i käften, är det bra att sitta på korrekt fakta - eller i ditt fall, relevant fakta kring frågan överhuvudtaget. (Japp, där slutar min uppkäftighet). Anledningen till att STEAM, precis som många andra digitala distribut... 09/01 nja, man skall väll aldrig säga aldrig. Som det är nu dock så finns det inte ens på världskartan dock. 08/01 de e bara å ånga på 08/01 Bra jobbat, Steam! Själv köpte jag också på mig lite spel under året! :D 08/01
Skicka en rättelse