LittleBigPlanet-utvecklaren gick med 36 miljoner i vinst förra finansåret, men satsade 44 miljoner på att forska och ta fram nya innovationer.

#Media Molecule är kända för sitt arbete med #LittleBigPlanet och #LittleBigPlanet 2. Under föregående år satsade de dock stenhårt på att komma på nya saker. Enligt rapporten som skildrar förra finansårets åtaganden (tack Develop) påvisades att företaget som gick med 36 miljoner svenska kronor i vinst, faktiskt spenderade hela 44 miljoner på att komma på nymodigheter. Detta innefattade alltså de tolv månader som föregick mars 2011.

Rapporten förtäljer att företaget påpekar att de måste hålla en fortsatt hög andel av sin vinst riktad på att ligga i framkant när det gäller tekniska innovationer och således få ut nya, innovativa, högkvalitativa och ofta riskabla satsningar på marknaden.

Bland annat pekar informationen på att företaget forskar kring att ligga i framkant kring fysik, dynamik, skapa världar snabbt med hjälp av laserinformation, innovativa sätt att nå ut till marknaden via webbaserade gränssnitt, 3D stereo-optik för avancerade simuleringar och användandet av "hi-def"-procedurer för att fånga on och nyttja information.

Vad tror du att Media Molecule har som puttrar i grytan? Tänk innovativt, tänk utanför lådan.

Skicka en rättelse