Sedan Dreamhack-mässan slutade att anordnas i Skellefteå har röster höjts för att skapa något liknande. I mars anordnas därför Nordsken - ett nytt evenemang för spelintresserade.

I tre år arrangerades Dreamhack i Skellefteå. Men förra året ställdes mässan in av oförklarliga skäl och har inte återkommit sedan dess. Men för alla norrländska gamers med behov av att umgås med likasinnade på ett stort lan har nu Skellefteå kommun tillsammans med föreningslivet tillkännagett ett nytt stort evenemang - Nordsken.

Precis som Dreamhack Skellefteå ska evenemanget arrangeras två gånger per år. Men till skillnad mot Dreamhack kommer Nordsken inte bara att bestå av digitala spel. På evenemanget kommer det finnas möjlighet att spela bräd-, kort-, sällskaps-, roll- och figurspel.

– På Nordsken ska deltagare och besökare få möjlighet att insupa det bästa av spelhobbyn och nördkulturen, skriver Nordskens projektledare Patrik Larsson i ett pressmeddelande.

Under evenemanget kommer turneringar att arrangeras i allt från datorspel som #Counter-Strike och #Starcraft 2 till kortspelsturneringar i Magic the Gathering, figurspelsturneringar i Warhammer och turneringar i brädspel som Ticket to Ride och Pitchcar. Även konsolspel kommer att finnas på plats. Nintendos svenska leverantör #Bergsala har planerat att komma till Nordsken, enligt Patrik Larsson.

Den 14 januari kommer den officiella hemsidan att öppnas. Då kommer bland annat prissättning att tillkännages. Evenemanget pågår från 2 till 4 mars.

Nordsken har plats för 400 datorer. Kommer din dator vara en av dessa?

Skicka en rättelse