Bethesda tillskansar sig alla rättigheter till Fallout-varumärket, men betalar Interplay runt 14 miljoner kronor som del av överrenskommelsen.

I början av förra veckan kunde vi presentera att den mångåriga tvisten gällande rättigheter kring Fallout-varumärket äntligen är över. Nu har informationen dykt upp och överrenskommelsen som kom till stånd innebär att #Bethesda Softworks numer äger alla rättigheter till Fallout-varumärket, vilket direkt innebär att #Interplay inte kommer släppa #Fallout Online, åtminstone inte så länge det baseras på varumärket.

- Även då vi tror starkt på styrkan i våra olika anspråk, är vi nöjda att vi slipper distraktionen och kostnaden av rättstvisten samtidigt som vi löser alla rättigheter till Fallout-varumärket. Fallout är en viktig ägodel för Zenimax och vi har nu möjlighet att utveckla framtida Fallout-titlar för våra fans utan tredjepartsinvolveringen eller någon annan parts rättsliga anspråk, säger Zenimax VD Robert Altman.

Det hela började när Bethesda gjorde anspråk på att Interplay inte upprätthållit avtalet för att utveckla sitt online-Fallout i och med att de inte säkrat de 200 miljoner kronor innan april 2009 var över, vilket deras överrenskommelse krävde.

Interplay får inte utveckla någonting baserat på Fallout-varumärket, men kommer få sälja och inkassera från försäljningen av #Fallout, #Fallout 2 och #Fallout Tactics till och med sista december 2013, varefter Bethesda tar över även där.

Så, kan det tänkas komma ett online-Fallout från Bethesda istället?

Black Isle Studios (1996) första spel som företaget släppt är Fallout 2 även om flera personer säkert medverkade i utvecklingen av Fallout 1 också. http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Isle_Studios Sedan 2003 så upplöstes företaget varav flera hade redan... 12/01 Jo, Jag kan ha fel. Det står fortfarande inte klart på wiki vem som gjorde vad. Ska dock kolla upp det när jag får tid. Men det verkar som att när de gjorde Fallout så var det en grupp personer under Interplay, efter det gjorde företaget en struktur änd... 12/01 Vad jag förstår ska detta vara vad som gäller för Fallout 1: Developed by: Interplay Productions, Inc. Published by: Interplay Entertainment Corp. 12/01 Inte enligt http://en.wikipedia.org/wiki/Fallout_%28series%29 Har även för mig att Interplay inte utvecklade nästan ett skit utan de var endast utgivaren. Ska kicka i gång Fallout senare för att se vad som står i credsen. 11/01 Meh... gillade inte falout3 det var inte rätta känslan... BoS gillade jag, fans inget som slog känslan att mörsa med en gammal browning 50cal :) tror inte jag spelat ett enda spel jag gillar från zenimax, q4 var ju ganska sköj visserligen :) 11/01 Fallout utvecklades av Interplay, 1998 bildades Black Isle divisionen inom Interplay och utvecklade Fallout 2. 11/01 I used to be an... 11/01 Fallen earth går ju att testa för de som vill ha ett postapokalyptiskt mmo. Helt ok spel när man vant sig vid stilen, crafting'en var iaf mycket bra gjort har jag för mig, stridssystemet kändes helt ok också för den delen. Ett par nya grepp här och där,... 10/01 Värt att tänka på är att de flesta som utvecklade Fallout 1 och 2 inte har något att göra med interplay idag.. så finns inget som säger att de skulle vara originalen mer trogna ändå.. ;) 10/01 Ännu en spelserie skonad från MMO-sjukan. Näst intill varenda spelserie som blir till ett MMO verkar ju ta stopp, inga fler sp-spel så länge MMOet är populärt och drar in pengar. 10/01
Skicka en rättelse