En pågående studie pekar på att vuxna som spelar mer än 21 timmar i veckan oftare är deprimerade och stressade än de som spelar mindre. Är det kanske så att dessa har större behov av att fly sin egna verklighet?

Det kommer debatteras flitigt kring allting som vi människor skulle få för oss att prova på, och inte minst en såpass stor rörelse som spelvärlden. En pågående studie ledd av psykologen Daniel Loton borta på australiensiska Victoria University pekar på att individer som spelar mer än en viss mängd i veckan oftare är deprimerade, har ångest eller är stressade än de som inte gör det.

Studien inriktar sig endast på individer som är 18 år eller äldre, och studien delar in deltagarna i grupper utefter huruvida de spelar mer än 21 timmar i veckan, eller mindre.

Loton säger sig kunna visa på att när det kommer till de som spelar mer att 25 procent fler lider av depression, medan 15 procent känner mer ångest och stress än sina mindre spelande motparter. Än så länge kan inte studien peka på huruvida den stora mängden spelande är en bidragande faktor eller ej, men annat att betänka är exempelvis huruvida individer med mer mental press kanske helt enkelt vill fly vardagen mer än andra.

Studien kommer fortgå i nio månader, och du kan läsa på om studien på dess sajt.

Vad tror du om allt detta, och vad grundar du dina antaganden på?

jag är deprimerad, men det har inte med mitt spelande att göra.. 12/01 Det har inte med spel att göra, man blir deprimerad av att göra samma saker varje jävla dag. Så enkelt är det.. Är du deprimerad, gör nått nytt.. Ta ett par dagar i veckan och gör nått du inte vanligtvis gör. ...Vad? Börja med nån sport du tycker är kul... 11/01 När jag spelar har jag kul. När jag inte spelar gör jag något annat. Jag borde bli psykolog. Jag sover lika bra om jag spelar som när jag inte gjort något alls Det där du menar med att bearbeta något tjosan under en längre tid borde bara gälla om du är... 11/01 Stämmer väl nog till viss del. För mej så är det väl nog iaf så att ju mer deprimerad eller "down" jag är, desto mer spelar jag för det är enda jag orkar göra. Är man glad och nöjd med livet i övrigt så vill man ju inte precis sitta ensam framför datorn... 11/01 Jag menar svältttttttt. 11/01 Jag menar svältttttttt. 11/01 För att bara nämna en liten sak som min psykolog och jag pratade om senast vi träffades... När du spelar TV-spel så blir det väldigt mycket för hjärnan att bearbeta. Även om du känner att nu kan jag slappna av och inte behöva tänka på något annat än å... 11/01 Jag har i mitt liv haft ett flertal perioder där jag varit väldigt deprimerad, dock är jag inte i en av dem nu.. Men kan utan tvekan hävda att det inte var spelandet som gjorde mig deprimerad, utan att jag ville tänka på annat, och att jag hade betydlig... 11/01 Folk är deprimerade när dom måste gå i skolan med, Orka slösa tiden på sånt här skit? Det är olika från individ till individ.. Blir folket lätt deprimerade så blir dom antagligen även det när dom spelar helt själva och inte har ett liv. PUNKT SLUT! lägg... 11/01 +1 @Plasmabengt tack, det sjukaste där är väl falloutexemplet. Säger ju rätt mycket om grundinställningen till spel. Måste ju inte gälla just Daniel Loton men med tanke på utgångspunkten i studien så tror jag nog att det gör det. @Haziza jo det är ju... 11/01
Skicka en rättelse