Den första Call of Duty: Elite-uppdateringarna släpps till Xbox 360 inom kort. FZ frågar utvecklarna om prenumerationer och varför pc och PS3 får vänta.

Elite är namnet på det verktyg för statistik, socialiserande, matchsändningar och annat som lanserades i samband med #Call of Duty: Modern Warfare 3-premiären i november. Gratisversionen ger tillgång till grundläggande funktioner, medan prenumeranter får ta del av materialet utan fler kostnader än den för Elite-prenumerationen under året. Den 24 januari landar det första extramaterialet i form av en multiplayerkarta vid namn Park, och den följs inom kort av ytterligare en.

Under årets första kvartal lanseras fem så kallade "content drops" (extramaterial), där de två första alltså är multiplayerbanor. I mitten av februari landar ett tredje paket och i mars väntar ytterligare två. Utöver banor släpps nya spelformer och special ops-uppdrag, med mera.

Dlc-materialet blir först tillgängligt för de med premium-prenumeration på Elite som spelar Xbox 360. Materialet, såväl det första som de efterföljande, släpps till pc och PS3 vid senare tillfällen; i nuläget vet vi inte hur länge det dröjer. Det kommer också gå att köpa materialet separat om du inte betalar för Elite-tjänsten. Sammanlagt väntar minst 20 så kallade content drops, och de levereras mellan januari och september. Nytt material i nio månaders tid, alltså.

Vi ringde upp Robert Bowling, cretive strategist för Modern Warfare 3 för att få veta mer om strategin bakom de täta miniuppdateringarna.

Varför valde ni just 9 månader för en säsong, det är ju 12 månader på ett år?

– Det var det schema vi satte ihop baserat på vad vi tror att vi kan göra. Det är mängder av innehåll i slutänden, mer än vi någonsin gjort för Call of Duty. Vi ville göra bästa möjliga jobb, och då var det här det som funkade bäst för oss. Vi tar det en månad i taget, så här ser vår plan ut nu, men vi får se hur schemat utvecklar sig i framtiden.

Vad är tanken med att släppa en sådan mängd DLC till ett enda spel, efter ett fastställt schema?

– Det fina med nedladdningsbart innehåll på det här sättet är att vi kan variera oss mer än vi någonsin gjort, vi kommer att ha mycket mer multiplayerinnehåll än tidigare. Vi planerar multiplayer-kartor, nya spellägen som vi inte haft i spelet förut. Och givetvis sådant som ger de som spelat spelet i hundratals timmar något nytt att göra. Vi måste göra minst 20 content drops varje säsong.

Och givetvis släpps allt samtidigt, även till PC, eller?

– Content drops kommer först på Xbox Live. Jag vet inte exakt hur stor fördröjningen kommer att bli, men vi släpper allt först på Xbox och därefter till Playstation 3 och PC.

Det låter ju geschwint. Men de stackare som inte prenumererar på Elite, hur får de tag på allt detta bonusinnehåll?

– Du har möjligheten att köpa allt det här bit för bit, eller så kan du köpa hela vår content season i efterhand. Vi sätter ihop det till en samling när säsongen är över, och därefter kan du köpa den och få samma innehåll i efterhand. Jag vet inte exakt vad den kommer att kosta, men det kommer att ligga i nivå med det nedladdningsbara innehåll vi gjort tidigare.

[video=10599]

Nej och åter nej. Oavsett hur stor hög av pengar jag må sitta på så skulle jag aldrig överväga att köpa något som borde varit med från början. Inte ens med alla dessa extra banor som släpps så har mw3 nog med content. 12/01 20*15$=300$ BULLSHIT 12/01 Frågan om pc och PS3 är i sak korrekt, men eftersom han inte ger något rakt svar blir den lite malplacerad. Dålig formulering av mig, ber om ursäkt för det. 12/01 "FZ frågar utvecklarna varför Windows- och PS3-spelarna får vänta." Aa, det gjorde ni också. 11/01 Dom mjölkar skiten ur MW3 nu och runt 2013 kommer MW4 och alla dumskallar köper samma spel åter igen.. Counterstrike 1.6 Sopar mattan med MW3! Där behöver man lite skills för att vara bra 11/01 Tur jag köpte elite premium då. orka sitta med sitt kreditkort eller gå in på Xbox market var enda jävla månad. Mjölkning på hög nivå är det verkligen om man nu inte har premium men för oss som har köpt eller kommer köpa premium är det ju bara skitkul... 11/01 Hehe, ja det gör det säkert. Jag spelar dock inte MW3, men hade ändå velat veta varför de släpper content till Xbox360 före PS3 och Windows. Den frågan är ju ställd enligt rubriken. Anledningen till att jag ville läsa nyheten var för att jag såg att FZ... 11/01 Svaret kommer i formen av ett DLC, håll utkik i brevlådan ;) 11/01 Jag hittar inte svaret på den fråga som rubriken på framsidan nämner. Det närmaste svaret (men ändå inte svar på frågan) jag kan hitta är: Har jag missat något? 11/01 Jag funderade faktiskt på att köpa detta spel om en vecka eller två, men nej, nu blir det garanterat inte av. 11/01
Skicka en rättelse