I december blev Everquest 2 gratis att spela. Det har genererat ett nytt intresse för spelet.

Sedan MMO-giganten #Everquest 2 blev free-to-play i december har spelarbasen fyrfaldigats, för att citera #Sony Online Entertainments vd John Smedleys Twitter-konto. Vd:n skryter vidare om 40 procents ökning i dagliga inloggningar och en trefaldig ökning av försäljning av utrustning i spelet.

Det är utan tvekan imponerande siffror. Frågan är bara om de kommer att hålla i sig. Andra MMO:n som har gått över till free-to-play, till exempel #Lord of the Rings Online, har i alla fall lyckats ganska bra.

Kanske dags att gå ut högstadiet då, om du frågar 100 % om vad ett stort mmo är så kommer de INTE svara spel som varit tvungna att gå f2p...bara lilla du som verkar utgå ifrån det. Om du skulle skrivit, mmo som lagt ner mycket på marknadsföring jadajada... 23/01 Tänkte börja spela lite casual när jag inte har så mycket swtor och steam spel i hälarna ;) En månadskostnad behövs inte eftersom jag tidigare varit kund och redan har tillgång till gratis versionen. Jag tänkte ta och spela igenom spelets storyline med... 12/01 Med större menar jag inte större i mängd utan mer marknadsföring och pengar som lagts in. Precis som LOTRO, Star Trek, DND, AOC, WAR (till viss del). Tänker inte yttra mig om vad jag tycker när du quotar mig och inte förstår vad du skriver om T_T 12/01 Har inte spelat så mkt med federation, men det verkar finnas en hel del att göra, dailys som Borg invasion och duty officer.-systemet, sen finns det en quest line med 5 kapitel som räcker ett tag. Foundry finns ju också som du säger, har testat lite och... 12/01 ett förbaskat bra spel faktiskt.. se F2p som en chans att testa gratis.. det är faktiskt värt månadskostnaden.. massivt mycket innehåll.. inte lika bra som ettan men klart bra iaf.. 11/01 Hur är det med spelets innehåll? Jag gillade verkligen STO när jag spelade det förra året, men tröttnade tyvärr båda gångerna på det fattiga innehållsutbudet. Det känns som Cryptic bara lägger till nya system men inga fler uppdrag/expansioner osv, man... 11/01 Jag resubbade 19:e december då jag visste att alla subbare får behålla sådant man betalat för när spelet går f2p. Som en extra bonus så måste jag säga att sto blivit riktigt bra nu, många bra inslag som tex duty officers etc. Det enda jag(och alla andra... 11/01 Fick reda av min polare att det tydligen bara gäller de som redan har STO konton, en early access kan man kalla det. Hade man inte varit så upptagen med swtor så hade småspelat lite på min Vulcan igen, men det får vänta ett tag :) De som inte har varit... 11/01 Ah jo... tänkte inte på det. Men fy fan vad efterblivet det måste kännas att spela på en privatserver som alltid ligger lite efter med uppdateringar eller har helt andra settings. 11/01 Loggade in på f2p. insåg att jag inte kan spela min 85 ratonga guardian utan att pröjsa för att få spela den rasen. Sket i det. 11/01
Skicka en rättelse