Reinfeldt ser likheter med 80-talets videovåldsdebatt. Inte särskilt oroad, vad det verkar.

Debatten om våldsamma spels eventuella farlighet rasar för fullt mellan forskare på Karolinska och Medierådet. Och nu kommenterar statsminister Fredrik Reinfeldt saken.

Statsministerns uppfattning är att ansvaret kring våldsamma spel inte behöver tas från föräldrarna, säger han till Svd.se. Men han poängterar att han inte är tillräckligt insatt i ämnet för att ta ställning till om frågan ska lyftas till myndighetsnivå. Han drar också paralleller till videovåldsdebatten för 30 år sedan. Trots att den unge Reinfeldt satte i sig en eller annan våldsfilm tycks åtminstone inte hans karriär ha tagit skada i någon större utsträckning.

Rubrikbildsfoto: Pawel Flato

Reinfeldt är då verkligen ingen äkta Führer och han är helt värdelös och gör mig besviken väldigt ofta. 19/01 Originalkällan är faktiskt diplomatiska cables från USA, man kan läsa läckorna själv om man vill. Men tycker bl.a. om att vår försvarsminister älskar USA och Carl Bildt gör sig större än han är. Det är rena beställningsjobb från USA. Vi vet också att... 16/01 Mjo, du har nog rätt, och jag hade fel. Fast resten håller jag fast vid: Att det Reinfeldt sa nu angående den här debatten var bra för oss spelare om man lägger sin politiska åsikt åt sidan. 16/01 För den som behöver översättning; Vad Reinfeldt säger är när han delar med sig av en personlig historia (vilket han ju hade kunnat skita i om han inte ville få fram en poäng) "men det ledde i vart fall i mitt fall inte i någon annan riktning än att jag... 16/01 Förlåt men dina källor är Rick Falkvinge och Aftonbladet. Jag skulle aldrig lyssna på dem utan riktig fakta bakom att ta del av. Ge mig in förstahanskälla att kolla på så kanske jag kan läsa det på riktigt! Och att påstå att den kommer högerifrån är ju... 16/01 Mycket hat mot Reinfeldt, ja. Så blir det väl när man är en bidragande faktor till att privatisera vården och skolan, segregera invandrare, vägra bygga hyresrätter och drar en "1984" på det svenska samhället. Ipred är ett påfund från de stora film, spel... 15/01 Vad som är kompetent och inte kompetent beror helt på dina värderingar. Det är subjektivt rakt av. Att en majoritet skulle hålla med dig just nu är en annan sak. 15/01 Nu missuppfattade du mig. Jag sa att om man ser objektivt så är moderaterna just nu mer kompetenta, jag tycker att det är ganska objektivt. Hade jag sagt att moderaterna tycker rätt och står för rätt saker hade jag varit subjektiv. Det är skillnad. 15/01 Kommentarerna här gör ju en mörkrädd! Reinfeldt gör ett passivt utlåtande om att spelansvaret inte behöver tas ifrån föräldrarna (SOM DET ÄR IDAG VILL JAG PÅMINNA) och så sätter kidsen igång med hatandet i kommentarerna. De hittar krut till diskussion... 15/01 vilket parti vill ge 30.000 i månaden till alla snygga tjejer som väljer att bli gothbrudar? 15/01
Skicka en rättelse