Spela mer och dröm mindre otäcka drömmar. Den slutsatsen dras av en studie gjord på amerikanska och kanadensiska militärer.

Om du är en hardcore gamer kommer du att få en trevligare upplevelse på natten. En studie gjord på amerikanska och kanadensiska militärer visade att personer som spelar mycket spel har färre mardrömmar. Dessutom visade det sig att de som spelar lite eller inget har mindre kontroll i sina drömmar. De är alltså oftare passiva offer som inte kan påverka något. Tvärtom är det för de som spelar mycket – de spelar en mer aktiv roll.

Forskningen är fortfarande i ett tidigt skede och mycket mer undersökande krävs inom ämnet, skriver forskarna. Men just nu tyder alltså forskningen på att en match i till exempel #Battlefield 3 innan läggdags bara är bra om du vill hålla undan mördare och spöken på natten.

Jag drömmer aldrig skit, jag drömmer drömmar. 16/01 sen är det värt att förslagsvis anta att testerna är utförda på soldater som kommit tillbaka från krig och lider av PTSD då det är ganska ovanligt att man utför tester på helt friska soldater. 16/01 Tja, efter lite Silent Hill, Alan Wake eller (gamla) Resident Evil så sover jag då betydligt bättre :P SKämt å sido, klart man mår bättre och sover bättre när man fått göra sig av med aggressioner och lyckas med nåra personliga mål, achivements eller... 16/01 Det utförs ju miljoner studier hela tiden. Varför ens nämna den här när den inte ens är klar? Sen kan man ju fråga sig vad nyttan är med studien. 15/01 Som snubben lite högre upp sa: Man drömmer ALLTID drömmar. Däremot så är det många som inte kommer ihåg och många som gör det. Jag t.ex. kommer alltid ihåg mina drömmar (och minst 3 stycken varje gång också :S) medan min pojkvän aldrig gör det! 15/01 Wall of text! Strukturera och gör läsligt! 15/01 Är inte helt säker faktiskt :P men tror jag drömmer fast jag inte kommer ihåg det när jag vaknar haha minne som en guldfisk 15/01 Stämmer! Kommer inte ens ihåg senast jag hade en mardröm :D 15/01 Sitter och läser den vetenskapliga artikeln. De samband de verkar se är inte att frekvent spelande eliminerar mardrömmar, vilket folk verkar ha missförstått här, utan att frekvent spelande tränar en i ett beteende som bemöter mardrömmar på ett annat sät... 15/01 är du säker, du kanske drömmer men har bara inget medvetande om det så du kommer inte ihåg det :P 15/01
Skicka en rättelse