Både fysiska och digitala kopior av Mass Effect 3 kräver EA:s onlinetjänst Origin. Spelet kommer inte att lanseras via Steam på grund av "restriktiva användarvillkor".

För de som är besvärade av Origin eller gärna skulle vilja ha #Mass Effect 3 på Steam har #Bioware dåliga nyheter. Oavsett var eller hur du köper spelet måste du koppla upp dig till Origin. Att lansera spelet via Steam har #Electronic Arts också skippat.

– Steam har ett gäng restriktiva användarvillkor som begränsar hur spelutvecklare kan interagera med kunder för att lansera patchar och nedladdningsbart material. Vi vill ge Mass Effect-spelarna den bästa möjliga upplevelsen oavsett var de köper eller spelar sina spel. Vi är glada att samarbeta med de nedladdningstjänster som inte begränsar vår förmåga att vara i direktkontakt med våra kunder, skriver Bioware i en FAQ.

Mass Effect 3 lanseras alltså på samma sätt som #Battlefield 3. Kanske är det här en utveckling som kommer att stå sig - att EA vill att fler och fler ska använda sig av deras nedladdningstjänst Origin. Bra eller dåligt?

Jag anser att du försvarar din inställning till piratkopiering på ett omoget sätt där av ordet fjortis. Har ett företag dåligt fungerande DRM så är inte lösningen piratkopiera enligt mig. Man vänder sig till suport o gör dem uppmärksamma på att deras... 25/01 Om du inte förstod varför jag skrev så kanske du ska kolla vad du skrev först: "Är du verkligen gammal nog för o stå för ditt lama inlägg." Om jag svarar "ja" betyder det att mitt inlägg är lamt. Om jag svarar "nej" betyder det att jag jag inte kan stå... 24/01 Tror du verkligen på smörjan du skriver här. Du är o förblir en patetisk snål tjuv som förväntar dig att andra ska fixa dina problem. Ta ditt ansvar o väx upp ! En sak som verkligen behöver sin förklaring är : "Har du slutat att slå din fru?" vad har... 24/01 Har du slutat att slå din fru? Piratkopiering är inte det samma som stöld. Halmgubbar och personangrepp. Inget nytt under solen. Ah, där sprack chansen att gå med i din klan. Vad hette den nu igen? Super Friends? Kickar ni folk som källsorterar fel elle... 23/01 Är du verkligen gammal nog för o stå för ditt lama inlägg. Allt detta skit prat för att rättfärdiga dina patetiska stölder online. "Ja tycker att bla bla så därför piratar ja spelen" Man ska inte straffas för att man inte förstår något men du lurar inge... 23/01 Alla potentiella kunder är kanske inte intresserade att bli intvingade i en halvfärdig lösning? De kanske bara vill kunna köpa sitt spel i butik utan att lägga in skräpprogram på datorn? Är det jag som ska skärpa mig? Apropå skärp, ta av dig byxorna nu... 22/01 EA skapar ett program för att skydda sin egendom och få fler spelare att köpa EA spel via ett program som samlar alla spel där och gör så att man slipper köra med skiva exakt som Steam fast utan att Valve kan kräva EA på pengar för spelen, och det tycke... 22/01 Ja, absolut är såna avtal inte bra, tyvärr finns dessa avtal överallt. Tror det finns en del spel inte kräver Steam, men man för nog leta ett tag. Står ju att spelet kan kräva en aktivering genom Internet eller man ska skapa en konto. Står på "Games for... 18/01 Jo det kan nog vara så för det är ju lättare o spela på konsol än investera i en spel dator. Men tror ändå att majoriteten bland konsol spelarna är bortskämda skrikiga ska ha allt ungar mellan 11 - 18. Tiden är inte som det var i spelvärlden det var rol... 17/01 Jag menar inte på att någon egentligen har fel som läser det, men som du själv säger så går det nog att tolka texten väldigt olika. Inte heller menar jag att du måste hålla med mig, men samtidigt anser jag att vi kan vara överens om att ett sådant avtal... 17/01
Skicka en rättelse