Anno 2070:s drm-skydd klarade inte av att skilja mellan ny dator och ny hårdvara, vilket resulterade i att spelet låste sig.

#Ubisofts omtvistade kopieringsskydd befinner sig återigen i blåsväder, detta efter att en spelsajt upptäckt att drm-skyddet i #Anno 2070 inte kan skilja mellan ny dator och ny hårdvara.

Spelsajten installerade spelet tre gånger på tre olika datorer (maxgränsen för kopieringsskyddet) för att göra ett test hur spelet fungerar med olika hårdvara. När de sedan bytte ut en av datorernas gpu blev de överraskande nog avstängda från spelet och kunde inte fortsätta testet. Det vill säga, tills Anno-utvecklaren Bluebyte hjälpte dem. Ubisoft har däremot inte kommenterat händelsen.

Ubisoft har varit en öm punkt för speciellt pc-spelarna de senaste åren, med bland annat extrema DRM-skydd och ständigt försenade pc-releaser. Fortsättning lär antagligen följa.

Tack till Katana för detta #nyhetstips!
Tycker att det är kul att det alltid dyker upp inlägg på internet som förenklat går att läsa som "spelen har fel/är inte perfekta, så jag har rätt att ladda ner dom" Tycker att maten som finns att handla på tex ica inte är helt perfekt, har jag rätt att... 20/01 Nu är man långt ner på listan bland utvecklare man respekterar. 19/01 Ubicrap uppfyller som vanligt alla lågt ställda förväntningar. Spelar hellre PONG än att jag köper nåt av deras spel. 19/01 Att U aldrig lär sig är befäst. Att köparna aldrig lär sig är förvånande. Själv slutade jag betala för deras drm-skräp för länge sen. 18/01 Dad, I´m considering a career in organised crime. Goverment or private sector? 18/01 Kul att de satsar på att släppa spelet som PC-exklusivt, och samtidigt ser till att göra PC-spelarna så negativt inställda som bara möjligt (och mer eller mindre garantera massiv piratkopiering)... Bortsett från Wii-spel måste ju Ubisoft generellt sett... 18/01 Jag kan bara säga att jag är så jävla trött på Anno 2070. Fan vad Ubisoft har förstört det spelet. 18/01 Den biten avtalas bort i ditt licensavtal. 6e st i 26 g § Avtalsvillkor som inskränker användarens rätt enligt andra, fjärde eller femte stycket är ogiltiga. Lag (1997:790). Dvs första stycket går att avtala bort och det var det du citerade. Hela 26 g... 17/01 Men om skiten inte startar så har jag ju en giltig anledning, och någon dag kommer det inte att starta, det är jag säker på. 17/01 True, dock tvivlar jag på att du kan använda lagen för att få använda ett cra med syfte att undvika origin. Då det var klart från dig från början att användandet av origin var en del av produkten. Däremot om din produkt inte skulle fungera och du använd... 17/01
Skicka en rättelse