Kunduppgifter om 21 000 konsumenter påstås ha läckt ut på nätet – är du en av de drabbade?

Kanadensiska spelbutiken Videogamesplus är ett populärt tillhåll för importörer, men om du är en av butikens konsumenter är det dags att vara extra vaksam just nu. Enligt obekräftade uppgifter ska 21 000 kunders personuppgifter (namn, födelsedatum, e-post, telefonnummer, krypterade lösenord) vara på vift i en rapidshare-fil som senare tagits ned.

Videogamesplus har börjat kontakta konsumenter för att informera dem om ett "säkerhetsintrång", men är i övrigt fåordiga om läget just nu. Sajten uppmanar dock sina användare att byta sina lösenord som säkerhetsåtgärd.

Hackarna själva tycks ha en egen twitter-kanal. I normala fall översätter FZ citat och uttalanden men vi gör ett undantag i det här fallet eftersom skurkarna inte kan stava.

– videogamesplus.ca has pwned by xdev @ b4lc4nh4ck greetz to Don @ b4lc4nh4ck more informations will be posted on pastebin

Om du handlat ifrån Videogamesplus är det kanske dags att följa det råd som gavs i gamla peka-klicka-äventyret #Beneath a Steel Sky – BE VIGILANT.

Skicka en rättelse