Leon S. Kennedy och Chris Redfield tar sig an huvudrollerna i sjätte delen av Resident Evil med nervig singleplayer, co-op-action och där skräckstämningen ständigt ska vara närvarande.

Ryktet visade sig stämma. #Capcom har avslöjat #Resident Evil 6. Spelet släpps den 20 november till PS3 och 360, med pc-releasen något senare. Exakt när är i dagsläget oklart.

Tio år har gått sedan de dramatiska händelserna i Raccoon City och den här gången är hela världen i fara. Leon S. Kennedy och Chris Redfield spelar huvudrollerna och kommer representera två olika spelstilar. Action, spänning och skräck ska mixas på ett helt nytt sätt och av allt att döma siktar Capcom på att blanda den krypande stämningen från originalspelen med fyrans och femmans uppskruvade action.

– Teamets intention var att skapa en upplevelse som levererar en gripande story, nervig singleplayer och co-op-action där skräcktemat hela tiden är närvarande. Vi kallar det "fusion dramatic horror" och är säkra på att det kommer slå väl ut hos både gamla som nya fans, berättar producenten Hiroyuki Kobayashi i ett pressmeddelande.

Nog snackat. Kika på trailern för att själv bilda dig en uppfattning om årets hetaste skräckspel.

[video=10680]

Tack till Zigge__, Remus, Valpnos för detta #nyhetstips!
"Yhhy/QQ" 23/01 Det var inte hoppmoment jag kritiserade, det var mest att skräcken inte existerar i Paranormal Activity då den är ännu mer förutsägbar än någon skräckfilm det senaste decenniet. Kolla på timern nästa gång du ser filmen. Den går snabbt genom natten preci... 22/01 Jag har spelat alla Resident Evil-spelen förutom Survivor-spelen. Hell, jag äger till och med 1-3, remaken av ettan samt Zero till Gamecube. Resident Evil 4 och framåt föredrar jag. Jag vet vad jag pratar om. Att du sedan gör personliga påhopp säger väl... 21/01 ok, då vet jag. 20/01 Såg bra ut! Har aldrig varit besviken på RE serien, tror inte jag blir det denna gång heller :D 20/01 ja om man gillar hjärndöda shoot em ups som det finns gott om idag, ja då har det utvecklats till det bättre. Förövrigt har du väl aldrig spelat ett riktigt RE spel om du säger att de "dåliga kontrollerna" och kameravinklarna är det som gör RE känslan.... 20/01 Anser du att Paranormal Activity är bra skräck eller över huvud taget annorlunda från någon annan skräckfilm nu för tiden? Paranormal Activity är ju exakt samma skrämseltaktik som alla "hoppa-ur-garderoben" slasher filmer förutom att de har dummat ner... 20/01 Är utomlands där de inte har den bokstaven... 20/01 Varför använder du bokstaven "ä" men inte "å"? ser förjävla underligt ut. 20/01 Det är inte "Hopp" grejerna som gör spelen läskiga. Och Re spelen har ALDRIG handlat om "att panga zombies" Det handlar om att du inte vet vad som finns i nästa rum. Att du inte kan slösa hur mycket ammo som helst, ibland måste du rentav försöka springa... 20/01
Skicka en rättelse