Med ett nytt spelläge och 80 nya minispel satsar Nintendo på det perfekta familje- och kompisspelet.

#Mario Party 9 släpps den andra mars till Wii, meddelar Bergsala. Denna gång har Bowser och hans anhang stulit världens stjärnor, och det är därför upp till dig att ta tillbaka dem alla och bli spelets superstjärna – innan dina vänner hinner före!

I det nya spelläget Party Adventure åker spelarna runt brädet i ett och samma fordon. Fordonets kapten får slå tärningsblocken, och rollen som kapten växlas mellan deltagarna under spelets gång. Sedan är det bara att hålla tummarna att du landar fordonet på ett trevligt ställe. I Party Adventure läggs större fokus på att samarbeta och motarbeta dina motståndare, eftersom ni trots allt sitter i samma båt/fordon.

Totalt finns det 80 nya minispel i Mario Party 9, och de varierar i alltifrån att laga pizza, fly från spökhus till att köra skoter. Ett par nya karaktärer som inte tidigare funnits med har också lagts till.

I nya minispelet Boss Battle måste du och dina medspelare gå ihop och kämpa mot olika bossar hämtade från klassiska Mario-spel. När dessa bossar är besegrade är det dags att möta Bowser i en slutstrid. I Boss Battle gäller det förstås att samarbeta, men även ha tävlingsinstinkten i behåll då dina medspelare fortfarande också är dina motståndare. Alla deltagare får stjärnor i detta minispel beroende på hur mycket skada de tillfogar en boss.

Skicka en rättelse