Nu ska spelaren kunna byta hårdvara i sin dator utan att få sitt spel inaktiverat.

Som vi tidigare har skrivit har Anno 2070 ett strängt kopieringsskydd som bland annat gör så att spelaren inte kan spela spelet när denne har bytt hårdvara i datorn några gånger. Igår stod #Ubisoft fast vid att kopieringsskyddet fungerar som det ska.

Men nu har de gett efter. I ett mail till Guru3D skriver #BlueByte att de tar bort grafikkort ur hårdvarubegränsningen i kopieringsskyddet.

Nu kan spelare alltså byta grafikkort utan att bli avstängda från det spel som de har lagt sina surt förvärvade pengar på. Alla tackar Ubisoft i kör för deras generösa kopieringsskydd.

Om de nu ska tvunget ha piratskydd så är konto->inloggning och sedan oskyddad klient betydligt effektivare. Det går så klart att fixa piratservrar men de flesta Svensson tycker sådant är alldeles för jobbigt 23/01 Gör likadant med Guild Wars. All info i det spelet läggs i en enda .dat-fil som man kan flytta omkring hur man vill. Perfekt om man ska omformatera eller flytta till annan dator. Om bara alla spel var så smidiga. 23/01 Du kanske kan ha de installerat på 3 st samtidigt, men endast spela på en åt gången, och sen måste du kontakta support om något händer med någon av dina datorer för att få installera det igen. Från Ubisoft: "Question: How often can I activate my game?... 23/01 Gör som Paradox. Inget skydd alls. Bara att kopiera mappen. Underbart smidigt när man sitter på tre datorer. Skulle aldrig tänka mig köpa Ubisoft spel nu. Kan man enda ha de installera på sina tre datorer samtidigt? 23/01 Vem påstår att någon här laddar ner spelen olagligt? Hade vi bara tankat dom så hade vi sluppit DRMet helt och inte haft något att klaga på. 22/01 Ja...suck! Det komiska är ju att ubisoft inför kassa drm-skydd som leder till att färre köper deras spel. Ubisoft tror då i sin tur att ingen köper deras spel för att "så många laddar ner spelet illegalt". I nästa spel lägger de därför in ett ännu värre... 22/01 Du accepterar det om du tycker att det Ubi håller på med är "småsaker". Hur ska du ha det? 22/01 Läs vad du själv skrev från början. 22/01 Capn Obvious to the rescue. Det är uppenbarligen inte någon här som accepterar något av vad Ubisoft håller på med. Men, så länge du laddar ner saker olagligt, så har du ingen rätt att klaga. Sjuk dubbelmoral. 22/01 Att implementera kopieringsskydd är inte gratis. Sedan är det svårt att översätta folks missnöje till förlorade inkomster, men några potentiella köpare måste ju ändå försvinna när Ubisoft hittar på sånt här jäkelskap. Att Ubisoft fortfarande tjänar peng... 22/01
Skicka en rättelse