Företagets vd Fredrik Wester tror inte inte att det kommer att komma en ny konsolgeneration efter nästa. Han tror på det som han kallar för öppna plattformar - till dessa hör bland annat PC.

Nästa konsolgeneration kommer att bli den sista. Det tror i alla fall #Paradox Interactives vd Fredrik Wester. Han tror att öppna plattformar som PC, mobil och sociala nätverk kommer att växa istället.

– Nästa generations konsolhårdvara kommer förmodligen att vara den sista. Jag skulle bli förvånad om vi får se en till generation efter nästa, sa han på Paradox årliga tillställning, enligt Strategyinformer.

Fredrik Wester har tidigare i en intervju med FZ berättat att digital distribution av spel är det smidigaste. Han tror att färre och färre fysiska exemplar kommer att säljas i framtiden. Det är något som han poängterade även på företagets tillställning.

Vad tycker FZ:s läsare om hans framtidstänk?

Det är ju helt galet, det konsolen gör är ju att underlätta så man slipper byta hårdvara (pc) hela tiden. Jag vill inte blanda spel med dator, det har ju helt olika funktioner samt om en sitter och spelar kanske partnern vill kunna använda datorn under... 27/01 jo det gör det,microsoft sa när första xbox kommer,, vi kommer vara bäst om typ 5 år,, men vi kommer ta en stor förlust för att komma dit oxå,nu har det väl gått längre än 5 år iofs men xbox är om inte störst på konsol så är dom lika stora som playstati... 27/01 att Microsoft har pengar behöver inte betyda att de kan användas hur som helst, det gäller även Sony i den här frågan, som dock även har andra resurser som Microsoft helt saknar. Nintendo däremot kan kanske i princip använda alla sina resurser på spel... 25/01 Om det senaste ryktet om den nya xboxen är sant så lär det inte vara den sista :( 25/01 Streaming måste ju vara framtiden! sen om man streamar till telefonen, tvn eller något annat är av mindre vikt just nu. 25/01 +5000K 24/01 friberg, bara för att det gäller en anställ på mediamarkt så betyder det inte att det är missvisande om man sen tittar på och gämför med marknaden i det stora hela,, Piratkopiering är en extremt stor orsak till att PC mer och mer blir förbisett när det... 24/01 Det gör de säkert. Jag har dock upplevt situationer där jag varit tvungen att installera om drivrutiner på grund av gud-vet-vad. För att inte tala om grejer som medla mellan hård/mjukvaror i konflikt, problem med ljud och upplösning och diverse kraschbu... 24/01 Friberg.. Du tar då varenda jävla chans att hata på någon som så lite som nämner att konsolerna är rolig att spela på, sen så ska du börja på klaga på snubbens arbete, vadfan gör du själv? jobbar på lokala korv kiosken eller nåt?. Blir faktiskt jäävligt... 23/01 Haha, Media Markt och "lösbitar" (komponenter)... jo tjena! Man köper inte komponenter från Media Markt, sämre priser och komponenter finns ju inte. Man kan ju lugnt säga att PC Gamers inte går till Media Markt, snarare undviker allt vi kan. Du är väl... 23/01
Skicka en rättelse