Enligt ett rykte ser vi snart se slutet på Microsofts poängsystem. I fortsättningen kommer istället användarens lokala valuta nyttjas direkt.

Tycker du det är omständligt att du måste köpa Microsoft-points innan du kan handla på Xbox Live? Inside Mobile Apps hävdar att #Microsoft kommer att ha fasat ut sitt poängsystem vid slutet av året. Transaktionerna kommer fortsättningsvis istället skötas direkt med användarens lokala valuta.

Betalningssystemet har hängt med sedan Xbox 360 lanserades 2005. I dagsläget kan användarna bara köpa games on demand-spel direkt med vanlig valuta – även om man kan nyttja MS-points även här.

Också Zune Marketplace och Windows Phone kommer påverkas.

Microsoft har inte kommenterat ryktet. Vill du att det stämmer?

Förbannelse! Förstår inte hur någon kan se detta som en bra sak? Att bli blåst på pengar? Nej, i dagsläget kan alla någorlunda intelligenta personer köpa sina Live-koder via eBay eller dedikerade sidor, och spara 30-50% (aka få mer virtuella pengar för... 25/01 Det var på tiden! Hoppas verkligen att det stämmer. 25/01 De vill antagligen kontra cheapxboxlivecodes och motsvarande sidor som säljer points till lägre priser än vad det kostar på live. 24/01 Så länge det finns möjlighet till en form av kontant betalning likt kod korten med points så spelar det ingen roll, jag vill inte köpa spel med visa. 24/01 Greenmangaming.com, de kan du fortfarande köpa spel för dollar tror jag :) 24/01 Tycker det har funkat ganska bra med poäng, men som personen ovan mig skriver, det är trist när man blir tvungen köpa lite mer poäng än det man egentligen vill ha bara för att de inte säljer det i mindre mängder. 24/01 fan vad jag hatar att behöva köpa 500 points för typ 56kr när jag behöver 20 poäng. Jävla skräpmetod som bara är till för att man ska köpa mer. 24/01 Ah fan jag tänkte fel, det var detta felet jag syftade på :P 1$ = 1€ enligt dem. 24/01 Var glad för att det är så lite... Vet inte hur det är med microsoft men i stort sett alla andra liknande tjänster (steam t.ex) brukar ha 1$ = 1€ för oss som använder euro. I verkligheten så är 1$ ca 0,77€. Iom att 1€ = 8,8 SEK så betalar vi alltså näst... 24/01 Och det innebär den vanliga konverteringsmissen, vi i sverige får betala 7sek medans members of the US får betala 6,79sek för något som kostar en dollar. 24/01
Skicka en rättelse