"I ärlighetens namn gjorde vi inte ett så bra jobb med att fasa in nya spelare i Mass Effect 2", säger spelets producent.

#Mass Effect 3-producenten Nick Clifford medger i en intervju att #Bioware inte gjorde ett så bra jobb med att fasa in nytillkomna spelare i seriens andra del. Men det ska det bli ändring på i och med del tre, hävdar han.

– I ärlighetens namn gjorde vi inte ett så bra jobb med att fasa in nya spelare i Mass Effect 2. Om du inte hade spelat det första spelet så var tvåans första halvtimme ganska irriterande. Om jag vore en ny spelare och nån snubbe kommer fram till mig och säger "Oh Shepard! Minns du den där gången?" så skulle jag tänka "Nej, det gör jag inte", säger Mass Effect 3-producenten Nick Clifford.

– Så vi ville försäkra oss om att det inte finns de här ögonblicken där spelaren reagerar med "Vem är detta? Vad är det som pågår? Vad snackar de om?".

Men samtidigt om du importerar en sparfil från Mass Effect 2 kommer spelvärldens karaktärer reagera utifrån dina tidigare val. Innebär detta att konsekvenserna av det du gjort tidigare blir ganska ytliga, eller tror du Bioware lyckas åstadkomma två ganska skiljda upplevelser beroende på om du är en Mass Effect-veteran eller komplett nybörjare?

när man spelar trean ska man inte behöva känna att man inte fattar vad folk snackar om, det behöver väl bara var frågan om ordval, keep it calm folks 25/01 Väntat. Spelet ska hålla dig i handen, helst bära dig. 25/01 Jag vill också vara med på hatvagnen. Sen BioWare köptes upp och blev en del utav EA så har de endast producerat medelmåttiga titlar som bäst. http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2011/12/true-story-neil-patrick-harris.png 25/01 Aj aj aj.. Det börjar lukta producentballe här. Det är väll själva fan att de inte kan hålla sina jävla flottiga fingrar borta från någonting utan att sätta en dollarprislapp på det. Ledsen, droogs, men här dog Shepard för mig. Fan också. 25/01 hur svårt ska det vara att anpassa konversationerna efter huruvida du importerar sparfiler eller ej? 25/01 1an inventory var en menlös röra , sitta i timtal o bläddra fram det man ville ha för nån översikt fanns inte. Planetsystemet i 2an håller jag med om var sjukt kasst men lika roligt som att åka på en planet i timtal utan att hitta nåt eller försöka list... 25/01 Äsch.. så många som oroar sig. Ta av glasögonen som filtrerar allt igenom ett skitfilter. :) Personligen tyckte jag ME 1 var bra, ME 2 bättre så då måste ME 3 bli episkt. :P 25/01 Visst ettan hade ett inventory, fast det var ju så otroligt värdelöst att 2:ans obefintliga inventory kändes som en befrielse då man slapp springa runt och oroa sig för ifall man hade närmat sig max items och bli tvungen att kasta sin senaste och därmed... 25/01 Gjorde dom inte en interaktiv intro grej till ME2 i form av DLC som låter en göra dom viktigaste valen från ME1? Kan ju hoppas att det är något sådant för ME1/ME2 och inte att dom bara dummar ner och göra alla val från ME1/ME2 ha en extremt ytlig påverk... 25/01 Ursäkta? ME2 var tio miljoner gånger mer lätttilgängligt än ME1 rent gameplay-mässigt... Inga öppna värlar, bara "levels". fyfan va jag hatar det.. Och ME3 ska alltså vara ännu värre. Bioware, sug en STOR kuk. 24/01
Skicka en rättelse