Firaxis hoppas nyversionen ska passa strategifans, actionfans och rollspelare i en enda ohelig röra.

Drömmen för #Firaxis-chefen Sid Meier är att fånga in alltifrån strategiälskare till actionfans till rollspelare i och med nyversionen av klassiska #Xcom: Enemy Unknown. Originalet hyllades för att vara en unik blandning av flera olika genres, och det är denna mix som den legendariska spelproducenten hoppas ska kunna få så gott som alla spelintresserade att falla för nyversionen.

– Det finns häftiga element av alla dessa spelstilar i Xcom, och de är ihopmixade till en spännande brygd. Vårt mål är att attrahera alla dessa spelare, och kanske introducera dem till gaming de inte testat förut. En actionspelare kanske spelar för actiondelarna och tycker att "hm, strategi är också ganska roligt", säger Sid Meier.

– Det handlar inte om att rätta sig efter en genre, utan om att hitta sätt att få liv i detta ämne på det roligaste och mest spännande sättet som är möjligt.

Utöver denna mer trogna nyversion så är också ett FPS-spel baserat på Xcom-licensen på väg. Igår publicerade FZ nya bilder från spelet, du har väl inte missat?

Skicka en rättelse