Utvecklarna Naughty Dog känner sig "bedrövade" när bra spel med mediokra berättelser hyllas för sitt historieberättande.

#Uncharted-utvecklarna #Naughty Dog känner sig "bedrövade" när bra spel med mediokra berättelser hyllas för sitt historieberättande. Med deras kommande Playstation 3-exklusivitet #The Last of Us hoppas studion "säga något om mänskliga varelser och hur de existerar".

– Vi kämpar så hårt på Naughty Dog för att förbättra saker. Och sen kommer det spel som är roliga och spännande och får till de invärtes sakerna, men att läsa i recensioner att de har en fantastisk historia känns bedrövande för oss eftersom vi jobbar så hårt med det. Vi hoppas verkligen att vi kan höja ribban, säger Creative director Neil Druckmann.

– Vi försöker säga något om mänskliga varelser och hur de existerar. Inte nödvändigtvis bara i denna bakgrundsmiljön, utan i varje miljö.

Det postapokalyptiska zombie-liret The Last of Us läser du mer om här. Tycker du att Naughty Dogs Uncharted-spel lyckats höja ribban för historieberättande i spel?

Oj oj oj! Om ND flirtar med The Walking Dead franchise'n kan ju vad som helst hända! Min hype steg med ens flera grader! :D 25/01 +1 25/01 Läste att de hämtat inspiration från The Walking Dead (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Walking_Dead_(comics)). Bästa serien jag läst. Där är Zombies verkligen en backdrop för mänskliga relationer. 25/01 Så är det jämt och ständigt i spelmediet. Vad som i andra sammanhang hade setts som mediokra eller rentav dåliga berättelser höjs till skyarna - till synes utan anledning. 25/01 Kan inget annat göra än att hålla med, blev taggad när jag såg trailern förut, men sen blev man ju besviken att det bara släpps till ps3.. -.- 24/01 Helt rätt. Spel är helt enkelt ett underutvecklat medium när det gäller att berätta intelligenta historier. Och det smärtar mig att se recensenter som hyllar t.ex. Mass Effect och Portal 2 för "sitt mogna berättande"... Det är ju på samma nivå som en... 24/01 ameh föfan! nu blir det en 50" tv + ps3... pallar inte vara pc fanboy längre finns för många bra konsol exklusiva spel där ute som jag måste få leka med. i cant handle the pressure anymore! 24/01 Dagens spel kräver en bra story för att kännas komplett. Förr va spelen fula och man spelade för interaktivitetens skull, vilket kanske har något att göra med att äldre spelföretag har ordet "interactive" i sig? Men nu när spelen börjar bli mer och mer... 24/01 Tycker du tittar på det lite snävt när du buntar ihop realism och en bra story. Jag menar Final Fantasy 7 har en bra story och där kör de på det de vill. 24/01 Ser fram emot ett intelligent, djupt, reflekterande spel riktat till en vuxen publik! 24/01
Skicka en rättelse