Utvecklarna menar att spelarna återfått suget för Andra världskriget efter alla actiontitlar som utspelat sig i modern miljö under de senaste åren.

Minns du för ett antal år sedan, då det ständigt klagades på att alla FPS-spel utspelade sig under Andra världskriget? Idag tycks zombies vara det nya temat att tjata ut till döds medan nazistpangandet fått vila, men nu menar #Rebellion att det är dags för Andra världskriget att göra comeback i spelsammanhang.

– Jag tror att marknaden är redo för Andra världskriget. Du har sett den extra presstäckningen spel som Red Orchestra 2 fått eftersom helt plötsligt är Andra världskriget en frisk vindpust medan de moderna konflikterna inte är det, säger Rebellion-producenten Steve Hart.

Steve Hart – som av ett sammanträffande just nu arbetar med Andra världskrigsspelet #Sniper Elite V2 – menar att de moderna konflikter som präglar superpopulära #Call of Duty: Modern Warfare 3 och #Battlefield 3 håller på att bli uttjatade. Han säger också att läget med Rebellions kommande WW2-skjutare är riktigt bra, och att spelet lär följas av andra krigsspel i samma miljö.

– Vår tajming för ett Andra världskrigsspel är bättre än många andras därute, och spelarna är redo för det nu. Än bättre för oss är att vi kommer ut innan möjligen ett nytt Call of Duty tacklar Andra världskriget, vilket jag är säker på kommer att ske förr eller senare.

Sniper Elite V2 släpps senare i år. Hur många gånger orkar du stava till Andra världskriget innan du tröttnar?

Skicka en rättelse