Mojang vill samla in information om Minecraft-spelarnas spelvanor. Markus "Notch" Persson har skapat en omröstning på sin blogg där spelare kan tycka till om förslaget.

Markus "Notch" Persson, skaparen av #Minecraft, skriver på sin blogg att #Mojang Specifications skulle uppskatta om de skulle kunna få ta del av #Minecraft-spelares data.

Informationen som ska skickas ska vara helt anonym och inte innehålla privata saker. Till exempel om spelaren spelar multiplayer eller singleplayer, vilket operativsystem spelaren har, om spelaren spelar på en pc eller en mac, om Minecraft spelas i webbläsaren eller som spelklient och hur länge spelaren spelar. Communityn kommer senare att få ta del av denna statistik.

Notch har skapat en omröstning i blogginlägget. I skrivande stund vill en överväldigande majoritet gärna upplåta information om sitt spelande.

Är det något som du skulle kunna tänka dig?

"göra spelets uppföljare bättre." Spelets uppföljare är exklusivt till origin :'( inget köp. 27/01 Utmärkt, då vet Mojäng vad folk föredrar att syssla med i Minecraft, och kan då lägga mer krut på att förbättra dessa punkter först. Lite mer träffsäkert än att plöja igenom gnälltrådar på forumet. 27/01 Jag menade att ingen annan bryr sig om vem som missförstod den enes inlägg. :) 27/01 ... Är det inte typ det viktigaste i en konversation att man förstår varandra? Så att inte bry sig hur man missförstått varandra är ju ungefär som att vilja misslyckas. 27/01 För de har fan inget i min dator att göra. 26/01 Jag sa bara att Origin gör mycket värre och vet redan att folk inte gillar att ge ut ngn information om sig själv eller ens dator överhuvudtaget. Raefzm88 höll bara med mig inget annat, varför bli så kinkig för det? :) Ingen bryr sig om vem som missförs... 26/01 Då var det du som inte förstod min post. Fågeln som inte flyger är inte att jag inte vet at origin samlar mer info. fågeln är att jag fortfarande tror att folk hade blivit kinkiga. 26/01 Självklart... varför inte? :) 26/01 Detta görs redan, kolla tex Mass Effect 2 - hade ingen aning om det. Inte för att jag bryr mig jättemycket. Förhoppningsvis använder de datan för att göra spelets uppföljare bättre. http://www.1up.com/news/bioware-details-mass-effect-2-stats 26/01 Ibland undrar man ju vad folk tänker med här på forumet. Läser ni inte vad det handlar om innan ni klagar? Det räcker inte att bara läsa rubriken :P "Informationen som ska skickas ska vara helt anonym och inte innehålla privata saker." Det står dessutom... 26/01
Skicka en rättelse