FZ länkade tidigare till en inofficiell fan-trailer för Mass Effect 3. Personen bakom trailern är en tjej som tycker att Bioware bör anstränga sig mer för att locka tjejer till spelet.

FZ länkade tidigare till en explosiv och snygg fan-trailer. Att trailern hade en kvinnlig Shepard startade en diskussion bland er läsare om det är konstigt för killar att spela som tjejer i spel.

Men de som blev oroliga över könsförvirringen kan slappna av. FZ kan nu avslöja att personen bakom trailern är en tjej. En tjej med starka åsikter kring #Biowares ensidiga marknadsföring. Hon skapade trailern för att det inte finns någon kvinnlig Shepard i spelets officiella trailers.

– Jag gjorde trailern eftersom att jag som tjej föredrar att spela som kvinnliga karaktärer, säger hon till FZ. Jag vill se en trailer som reflekterar min egen upplevelse av Mass Effect för en gångs skull. Jennifer Hale imponerar verkligen i rollen som Commander Shepard och det är synd att hon inte har fått den uppskattning som hon förtjänar i en officiell trailer, hittills.

Som 17-årig tjej från New England är hon en ganska liten minoritet bland Mass Effect-spelarna. Hon skulle gärna vilja få sina tjejkompisar att börja spela.

– Men hur ska jag kunna konvertera alla mina vänner till Mass Effect om de inte ens vet att det finns en möjlighet att spela som en kvinnlig karaktär? Bioware förstår inte vilken marknad de missar!

Hon berättar också att själva videon inte tog så lång tid att göra. Det var att spela in klippen i de båda spelen i serien som tog lång tid.

– Jag behövde spela väldigt mycket Mass Effect för att få klippen - men det var det värt!

Vad säger ni grabbar (och tjejer) på FZ – borde Bioware och andra spelföretag rikta sig mer mot att marknadsföra sig mot den kvinnliga hälften av befolkningen?

men nu är det i spelet ingen typisk krigarfigur som från film heller, det är sci-fi-action vilken ju faktiskt har motsvarighet i filmer, och filmer i sin tur ingen motsvarighet till verkligheten. eller blev verkligen Alien så väldigt mycket sämre bara... 01/02 Ha, ha, ja det ligger ju helt klart något i det :) 29/01 så dom menar att kvinnor spelar spelet bara för att man kan ha en kvinnlig char?, trodde dom körde med male lead för mass effect 1 hade det? Tror cannon säger att commandern va en man med... men vem bry sig om det är en kvinna eller man?? bara följa sto... 28/01 Men, du tillskriver det kvinnliga idealet mindre mänsklig värdighet? Hmmm, får nog bli där vi inte kommer överens då. 28/01 För att man vill ha trovärdiga karaktärer som faktiskt ser ut som de hör hemma i miljön de är och kan göra det de gör? Du vet sånt som ger spel inlevelse och gör dom intressanta utöver "LOL BOOBS FAP FAP FAP" 28/01 Jag brukar alltid köra som både man och kvinna i de flesta spel som går att göra det. I de mmo jag har kört har jag alltid kört så att varannan är kvinna. Fallout new vegas startade jag som man fast spelet buggade ur sig och höll på så jag rerollade til... 27/01 Bioware kan släppa den officiella trailern i två versioner, ena med manliga Shepard och den andra med kvinnliga Shep. Ingen skillnad förutom könen och rösterna, det borde räcka för att göra alla nöjda =) 27/01 Det handlar inte om huruvida det är realistiskt eller ej att leva upp till ett ideal. Målbilder och hjältesagor måste vara extraordinära, annars blir de inte intressanta. Det handlar om den mänskliga värdigheten och jämställdigheten i idealen. 27/01 Hahaha, QFT. 27/01 Så, på grund av att du anser att ett av idealen anser underkastelse (något jag inte håller med om kan tilläggas) så är det okej att utnyttja ett av idealen men inte det andra? Finns ytterst få män som kan leva upp till de ideal som sätts, likväl som att... 27/01
Skicka en rättelse