FZ länkade tidigare till en explosiv och snygg fan-trailer. Att trailern hade en kvinnlig Shepard startade en diskussion bland er läsare om det är konstigt för killar att spela som tjejer i spel.

Men de som blev oroliga över könsförvirringen kan slappna av. FZ kan nu avslöja att personen bakom trailern är en tjej. En tjej med starka åsikter kring #Biowares ensidiga marknadsföring. Hon skapade trailern för att det inte finns någon kvinnlig Shepard i spelets officiella trailers.

– Jag gjorde trailern eftersom att jag som tjej föredrar att spela som kvinnliga karaktärer, säger hon till FZ. Jag vill se en trailer som reflekterar min egen upplevelse av Mass Effect för en gångs skull. Jennifer Hale imponerar verkligen i rollen som Commander Shepard och det är synd att hon inte har fått den uppskattning som hon förtjänar i en officiell trailer, hittills.

Som 17-årig tjej från New England är hon en ganska liten minoritet bland Mass Effect-spelarna. Hon skulle gärna vilja få sina tjejkompisar att börja spela.

– Men hur ska jag kunna konvertera alla mina vänner till Mass Effect om de inte ens vet att det finns en möjlighet att spela som en kvinnlig karaktär? Bioware förstår inte vilken marknad de missar!

Hon berättar också att själva videon inte tog så lång tid att göra. Det var att spela in klippen i de båda spelen i serien som tog lång tid.

– Jag behövde spela väldigt mycket Mass Effect för att få klippen - men det var det värt!

Vad säger ni grabbar (och tjejer) på FZ – borde Bioware och andra spelföretag rikta sig mer mot att marknadsföra sig mot den kvinnliga hälften av befolkningen?