Utvecklarna säger att det inte skulle kännas rätt att konvertera spelet till Wii U utan att dra nytta av hårdvarans unika funktioner.

Lara Crofts omstart #Tomb Raider kommer inte att dyka upp till Wii U, meddelar #Crystal Dynamics. Utvecklarna hävdar att det inte skulle kännas rätt att konvertera titeln, utan att dra nytta av hårdvarans unika funktioner.

– När vi började utveckla spelet gjorde vi ett medvetet val kring att bygga titeln för en plattform och se till att spelet var specifikt för denna plattform. Givet att vi hade jobbat på spelet ganska länge innan Wii U utannonserades så tycker jag inte att det vore rätt att försöka konvertera det rakt av. Om vi började utveckla ett spel för Wii U hade vi gjort det väldigt annorlunda och vi hade byggt det med unik funktionalitet, förklarar Global brand director Karl Stewart.

Pc-, Xbox 360- och Playstation 3-spelet släpps däremot till Mac vid ett senare datum. Mac-versionen kommer utvecklas av ett annat spelhus och lär släppas efter att Lara Crofts senaste redan debuterat till huvudplattformarna.

Skicka en rättelse