Valve släpper en Steam-app som låter dig chatta, surfa runt på community-grupper och spana in bilder – gå med i betan nu!

En officiell Steam-app som låter dig chatta med vänner surfa runt på community-grupper och användarprofiler och spana in bilder har precis betalanserats. Appen är #Valves sätt att få tyst på alla de Ios- och Android-människor som velat bära med sig Steam i mobiltelefonen.

– Steam-appen kommer efter många direkta önskemål från våra konsumenter. Att kunna se vilka av dina vänner som är online och spelar ett spel, skicka snabbmeddelande, se på bilder för ett kommande spel eller få nys om en rea – dessa är features som konsumenterna efterfrågat. Mobiler förändrar sättet människor interagerar, spelar spel och konsumerar media, och Steam-appen är en del av vårt åtagande att möta konsumenternas krav och expandera funktionaliteten hos Steam för att göra det rikare och mer tillgängligt för alla, säger pc-profeten Gabe Newell.

Steam-appen är i skrivande stund fortfarande i betastadiet, men för att delta behöver du bara tanka hem den och logga in på ditt Steam-konto så blir du förhoppningsvis snart tillagd till den stängda betan.

Skicka en rättelse