Ncsoft hävdar att utvecklarna bakom Tera stulit "information, mjukvara, hårdvara och artwork" från Lineage 3.

#Guild Wars 2-utgivaren #Ncsoft vill blockera onlinerollspelskonkurrenten #Tera från att släppas i Nordamerika, eftersom de hävdar att utvecklarna stulit "information, mjukvara, hårdvara och artwork" från Lineage 3.

Koreanska studion bakom Tera, #Bluehole Studio, utgörs av tidigare Ncsoft-anställda som alltså påstås ha tagit med sig mer än bara arbetslivserfarenhet från den tidigare arbetsgivaren.

– Deras affärsplan var enkel och oförskämd: att skapa en kompetitiv produkt genom att använda det arbete de gjort hos Ncsoft och släppa det själva till stora fanfarer och ära, och i processen utdela ett förödande slag mot deras tidigare arbetsgivare, skriver Ncsoft i ett uttalande.

Bluehole har inte velat kommentera anklagelserna. För tre år sedan fälldes vissa Bluehole-anställda i domstol i Sydkorea för att ha stulit affärshemligheter från Ncsoft, men överklagan pågår.

Tera släpps i Europa den tredje maj och den första maj i Nordamerika – om nu spelet inte blir stoppat, det vill säga. Titeln är redan släppt i Sydkorea.

Om det är stulet från Lineage 3, varför inte rubriken "Lineage 3-utgivarna vill stoppa Tera-släppet"? 06/02 Det finns nog ingen som kan säga något annat om Daniel än att han är grymt duktig på det han gör. Om man närmar sig spelkonsten ur ett "konsthistoriskt" perspektiv, skulle man mycket väl kunna säga att de befinner sig inom en liknande "-ism", vi kan kal... 31/01 Guild Wars 2 utvecklas av amerikaner i Seatle! Art ansvarige Daniel Dociu är fransk och har fått priser för sin konst över hela planeten, blandannat fått göra historiska features i National Geographic, och han är inte den enda av konstnärerna som belöna... 31/01 Det har du faktiskt rätt i, Aion, GW och Tera, de är väldigt snarlika. 31/01 Jag ser ingen som helst skillnad i grafiken för alla asiatiska MMORPGn som släpps idag. Alla borde stämma varandra. 31/01 Jag blir tokig, leave Tera alone! 28/01 vadå minigame? World vs World vs World, 3 servrar pittade mot varandra man kan spela endast i PvP om man vill, alla levlar och skippa PVEn nästan totalt.. så vad är det för minigame du pratar om? att valet finns att köra 5 vs 5 siege matcher Också? finn... 28/01 Vad många utvecklare inte riktigt fattar (och desvärre många spelare också) att det finns inget som heter Copyright, det heter "Copy IT RIGHT"; ta det bästa från alla olika spel och smälta in det i ett. Det här handlar bara om att NcSoft inser att Tera... 28/01 Fotbaken? 27/01 Nej nu har du fått det om bakfoten. Det är Lineage 3 det handlar om. :) 27/01
Skicka en rättelse