3DS har snabbaste försäljningstakten av alla konsoler någonsin i Japan, Nintendo-chefen Satoru Iwata pekar mentalt långfinger åt de som tvivlade på 3DS.

När 3DS lanserades var det många som förväntade sig att konsolen skulle få det svårt med tanke på de allt mer avancerade spelen till mobiltelefonsystem som Ios och Android. Men sedan #Nintendos 3D-konsol fått ett rejält upplyft i försäljningen under hösten och vintern så menar Nintendo-chefen Satoru Iwata att 3DS är beviset på att dedikerade bärbara spelkonsoler inte är ett utrotningshotat fenomen.

– Förra sommaren, när försäljningstakten för Nintendo 3DS var långsam, så fanns det extrema åsikter om att "med smartphone-penetrationen, kommer det fortfarande finnas en marknad för handhållen hårdvara?", vilket nästan var att jämställa med "handhållen hårdvara är inte nödvändig längre". Jag anser att vi bevisat att sådana åsikter är felaktiga, säger Satoru Iwata.

Numera har 3DS det nya rekordet för snabbaste försäljningstakt någonsin i Japan, och med stortitlar som #Super Mario 3D Land, #Mario Kart 7 och #Monster Hunter 3G så fullkomligen flyger konsolen av hyllorna. Konsolen nådde fyra miljoner sålda exemplar snabbare än både DS och Wii.

Ytterligare tecken på att Nintendo just nu totaldominerar Japan kan fås genom att studera senaste veckan av japanska speltoppen.

Skicka en rättelse