Sjunkande hårdvaruförsäljning för samtliga hemkonsoler visar på att det börjar bli dags för en ny konsolgeneration att ta vid, säger Nintendo-chefen Satoru Iwata.

Under ett affärsmöte i Japan förklarade #Nintendo-chefen Satoru Iwata att det nu börjar bli dags för en ny konsolgeneration att ta vid. Han hävdar att den sjunkande hårdvaruförsäljningen för samtliga hemkonsoler under årets julförsäljning i USA visar på att folk börjar sukta efter något nytt.

– I normala fall avnjuter Wii stark försäljning i december men under det föregående året, trots att The Legend of Zelda: Skyward Sword fick goda omdömen, så lyckades vi inte expandera tillräckligt mot vår målgrupp, och trots att Wii var plattformen som sålde mest mjukvara i december lyckades vi inte introducera nya Nintendo-titlar till vår breda publik, sade Satoru Iwata.

– Förutom Ubisofts Just Dance 3 fanns det inga Wii-titlar med enorm försäljning kring årsslutets försäljningssäsong. Men det är inte bara Wii utan de allmänna prestationerna av hemkonsolerna i december var sämre än föregående år, och jag tror att marknaden nu väntar på nya hemkonsoler.

Nintendo är som bekant först ut i nästa generation, då Wii U släpps över hela världen innan jul. Det är fortfarande okänt när uppföljarna till Xbox 360 och Playstation 3 väntas, men trädens susande viskningar ger ledtrådar om att #Microsoft lär ersätta sin konsol före #Sony.

Skicka en rättelse