Största online-satsningen någonsin för företaget, Wii U får en online-del liknande Xbox Live och Playstation Network.

För drygt en vecka sedan rapporterade FZ om frågetecken kring den nya Nintendo Network-loggan, och nu har företaget gått ut officiellt och avslöjat sin nya online-tjänst till Wii U och 3DS. Via Nintendo Network kommer digital distribution av spel finnas, DLC-material och allt annat som vi redan vant oss vid från konkurrenternas Xbox Live och Playstation Network.

– Olikt Nintendo Wi-Fi Connection som fokuserat på specifika saker och koncept så ämnar vi att etablera en plattform där flertalet tjänster kan tillhandahållas genom nätverket våra kunder är anslutna till via Nintendo Network-tjänsten, säger Nintendo-chefen Satoru Iwata.

– Till exempel tävlingar och kommunikation mellan användarna, liksom försäljningen av digitalt material, detta kommer att täckas av Nintendo Network.

Wii U får också personliga konton, vilket blir klart smidigare för er som köper prylar online och inte vill ha sakerna bundna till den fysiska konsolen. Japanska 3DS-titeln Tobidasu Pricla Kiradeco Revolution är först ut med nedladdningsbart extramaterial, och Final Fantasy-sidospelet Final Fantasy: Theatrhythm blir det första 3DS-liret som säljer låtar som DLC.

Samtidigt är Nintendo noga med att påpeka att deras spel även i framtiden kommer erbjuda den "fullständiga upplevelsen", och att eventuellt DLC-material främst är till för de inbitna fans som vill förlänga speltiden hos sina favorittitlar ytterligare.

Mycket Nintendo idag, tack vare deras affärsmöte från gårdagen. Annat dagsfärskt på FZ är att Nintendo anser att 3DS är beviset för att dedikerade bärbara konsoler håller än, och Nintendo tycker också att det börjar bli dags för en ny konsolgeneration.

Hehe, lär ju som sagt aldrig hända, men visst vore det gött! Dreamcast var en fantastisk konsol. :) 30/01 Mycket intressant läsning =) Hoppas iaf sega kommer tillbaka det hade varit så kul =) Jag ägde bara deras dreamcast men det var inte så bara =P Aja drömma går ju =D 30/01 Apropå Sega låg ju mycket av deras intäkter i arkadbranschen där de var kungar förr – men i takt med att den stagnerat under 2000-talet så har också pengarna därifrån börjat minska. 29/01 Sega var väl somewhat jämbördiga med Nintendo en kort period när Mega Drive var som hetast och Sonic som störst. Men annars har de egentligen aldrig varit ett jättestort hot. Gamecube och Xbox sålde ungefär lika bra, med den skillnaden att Nintendo gjor... 29/01 Det har du ju väldigt rätt i. Trodde sega var lika stort som nintendo under sina glans dagar men det kanske dom inte var. Hur som helst ska det bli spännande att följa och kanske jag ska köpa en nintendo maskin själv för första gången sedan game cube.... 29/01 Det går inte riktigt att jämföra Nintendo med Sega rakt av sådär, som du gör. Nintendo är klart kapitalstarkare, har vansinnigt mycket starkare varumärken och äger praktiskt taget Japan. Glöm inte heller deras bärbara business och att de aldrig sålt en... 29/01 nu kommer ju wii i slutet av detta året och ett eller två år senare kommer ps4 och xbox 720 frågan är vad som händer då. Jag minns en liknande händelse då dreamcast kom ut och redan ett par år senare kom ps2 ut och fick dreamcast att gå i konkurs, komme... 28/01 Jag håller med dig, har både Wii och 3DS. Det vore grymt men jag tror det när jag ser det. Blir inget premiärköp av denna konsol som det ser ut nu dock. 28/01 Ska bli spännande att se om Nintendo lyckas prestera en tillräckligt bra onlinetjänst för att kunna locka över Xbox Live-spelare som dig! Om de kan få många "hardcore gamers" att överge Xbox/PS3 till förmån för Wii U så lär det förmodligen också släppas... 28/01 Jag är Xbox live-spelare. Upp till bevis gäller för Wii U. 27/01
Skicka en rättelse