Om du drar ner senaste uppdaterings-snapshotten till Minecraft och byter språk till Afrikaans kan du utläsa en tämligen opassande rad på titelskärmen. Så kan det gå när fel personer har tillgång till adminkrafter.

#Minecraft är på många sätt en magnifik kollaboration mellan utvecklare och communityn. Bland annat översätter fansen spelet till allsköns olika språk, vilket under gårdagen ledde till en oväntat opassande språklig titelskärm på Afrikaans (språk i Sydafrika och Namibia). Istället för enkelspeler (Singleplayer) stod det: "You are a NIGGER" och när det dök upp en tråd om detta i officiella Minecraft-forumet kommenterade EgXPlayer helt sonika "Thats racist."

Detta var del av spelets senaste "uppdaterings-snapshot", det vill säga att de släpper paket där de provar nya funktioner och rensar bort buggar och problem med spelarnas hjälp. Läs om den senaste, 12w04a, på Mojangs sajt.

#Mojang Specifications Jens Bergensten twittrade ett förlåt till fansen, där han även påpekade att han trott att han redan bannat den skyldige. Om du vill ha den korrekta språkvarianten kan du spana in Crowdin-sajten och dra ner.

Tror du att det är vanligt att folk försöker smyga in "easter eggs" i diverse kollaborativa projekt?

Kommentarer borttagna på grund av missbruk och allmänt låg nivå.

Skicka en rättelse