Dessa tog sig vidare från kvalet i Växjö till SM i StarCraft II, Super Street Fighter IV och Fifa 12.

Under gårdagen gick fjärde kvalomgången inför sommarens Esport-SM av stapeln i Växjö, och därmed har vi en ny bunt finalister att nämna. Denna omgång var en av singel-omgångarna, det vill säga att detta kvalet endast tog sig an de tre titlar som utspelas mellan två personer - #Starcraft II: Wings of Liberty, #Super Street Fighter IV: Arcade Edition och #Fifa 12. De två lagspelen som ej spelades denna omgång är #Heroes of Newerth och #Counter Strike 1.6.

I StarCraft II möttes SjoW och Lalush i finalen, där SjoW vann med 3-1 och således tog förstaplatsen vilket innebar 2000 kronor och en SM-plats, medan Lalush andraplats gav honom 1500 kronor att spendera på något trevligt.

I Street Fighter IV var det TruthFaceSkatan (SkatanMilla) som gjorde upp mot loffemand, där loffemand fick se sig besegrad efter två raka förluster.

Fifa 12-turneringen slutade med xit i toppen efter en dubbelvinst mot Aleri i finalen.

Nästa kval går av stapeln i Umeå 18 februari, och därefter är det tre evenemang att se fram emot innan huvudevenemanget äger rum under Dreamhack Summer 2012, 16-19 juni.

varför rapporteras det inte mer om sånt här på FZ? ibland kan jag nästan undra vad fz strävar efter, det känns som att spelrecensionerna rätt ofta är ett kort utkast i klass med en förhandstitt, hårdvarurecensionerna är allt som ofta meningslösa. och i... 30/01 Reagerade också på detta, loffemand var inte i Grand Finals FZ! Man kan ju tycka att FZ borde skaffa sig en frilansare som skriver nyheter som dessa så att det inte blir fel hela tiden. Inte första gången FZ felar när det gäller E-Sport. Själv höll jag... 30/01 Det är en principsak att inte ge dem mer trafikflöde än dem redan får, hur mycket esport dem än råkar sända. 30/01 Visst kan man se det så.. Men man kommer inte bort från att Aftonbladet faktiskt är en utav dom större mediabolagen här i Sverige. Och vad man än nu tycker om dom annars så nu när dom äntligen fått upp ögonen för e-sporten så kan man i alla fall stödja... 30/01 Nä tack, ska man tvingas in på den skitsidan så avstår jag hellre från hela spektaklet. Kan dem inte bättre än så, så finns det gott om annat att titta på. 30/01 Läs aftonbladet då.. Dom sände till och med hela SM gratis. (Ville man ha HD kosta det 25 kr tror jag det var) 30/01 Någon som vet om man kan se SC2 matcherna i efterhand någonstans? 30/01 Inte riktigt rätt om AE, Skatan mötte loffemand i winners finals, där fick loffemand spö, sen mötte loffemand giacomito i losers finals, där åkte loffemand ut och sen vann skatan mot giacomito i grand finals. Så skatan tog första, giacomito andra och... 30/01 Mer esport. 30/01 Meh, inget HoN och det är bara SC2 som intressrar mig (om än väldigt lite). 30/01
Skicka en rättelse