999 spelare drabbade samman på samma slagfält.

Den 29 januari satsade svenska teknikföretaget MuchDifferent på slå världsrekord med det webbläsarbaserade multiplayerspelet Man vs Machine. Rekordförsöket handlar om att få 1000 spelare att medverka samtidigt i ett och samma spel på samma slagfält, vilket skulle vara en ordentlig förbättring av det gamla rekordet på 499 spelare.

När rekordförsöket avslutats var det gamla rekordet utplånat. Det nya rekordet, övervakat av oberoende kontrollanter för Guinness World Records, är 999 spelare samtidigt. Därmed kan rekordet komma att finnas med i nästa utgåva av Guinness World Records Gamer Edition.

Samtidigt känns det nog lite snöpligt, eftersom man hade satt upp som mål att komma upp i maximala kapaciteten på 1000 spelare. En enda spelare för lite, med andra ord.

Ingen fara.. Vi är många som har stora förhoppningar på ps 2. Jag hoppas bara de inte lägger in alla jävla AoE vapen de la till i 1an. 31/01 Project reality som är en bf2 mod kör väl med 60+ spelare på varje sida om jag inte minns fel så har man gjort försök på 100-vs-100 också. 31/01 OK, sorry, missuppfattade. Och jag håller med, Planetside funkade riktigt bra med många spelare, man kan ju undra varför ingen har lyckats med samma sak i ett MMOFPS sen dess? Man har ju förhoppningar PS2 skall ta upp stafettpinnen igen. 31/01 Nu pratade jag då om att jag tyckte det gamla rekordet så lågt ut. Sen tror jag nog att planetside i flera fall var nära 900 vid en bas. Särskilt under det event de hade för att bevisa att de var det största fpset. Uppdraget alla hade var att ta ena huv... 30/01 Nu var det ju 999 pers då, och tänk det som om det hade varit 999 st vid en bas i Planetside samtidigt. Tror jag inte PS hade klarat. 30/01 även om det gällde fps spel så låter 499 lågt. Rätt säker på att planetside hade 900 personer på samma continent(zon). Då om jag inte minns fel poplock för en sida kom vid 300 spelare, och det fanns 3 sidor. 30/01 Varför hamnar då inte EVE Online på top listan? Jag menar över 3000 spelare på samma server samtidigt måste väl ändå vara rekord? 30/01 I EVE så är alla spelare i samma zon, eller solsystem i EVE. Det finns en teknisk gräns som begränsar hur många som kan befinna sig i samma system, vilket är på grund av att EVE servern är enkeltrådad. Den kan enbart köra på en kärna i en server. Trots... 30/01 lol jag avstod att vara med för att köra go-kart och gå ut, ägda är dem xD 30/01 Ett MOBA på 1000 spelare i en match... Dear god! THOSE TEAMFIGHTS! 30/01
Skicka en rättelse