Försvarar sig med att kalla det låsta materialet för extramaterial.

#EA har tidigare krävt att spelare har använt en kod för att kunna spela online, vilket i de flesta fall lett till att köpare av begagnade spel behövt köpa en egen kod online. Med spelet #Kingdoms of Amalur: Reckoning använder samma lösning även för singelspelarupplevelsen, där koden som medföljer när man köper ett nytt spel låser upp sju stycken uppdrag i singelspelarläget.

Utvecklaren 38 Studios grundare Curt Schilling försvarar lösningen och kallar de låsta uppdragen för extramaterial. I ett uttalande till webbplatsen Destructoid säger Shilling att "Tillägg som är tillgängliga vid lanseringen ska, för att vara extremt och överdrivet tydlig, vara gratis, hundra procent gratis, för alla som köper Reckoning som nytt. Om du inte köper ett nytt spel köper du ett begagnat och i så fall får du betala för det som de som köper nya kopior får gratis."

Shilling säger också att det är ett sätt att försöka tjäna pengar även på begagnatmarknaden, dels genom att låta begagnatköpare betala för att få bonusprylar och dels locka spelare att köpa nytt genom att ge dem prylar gratis.

Det fanns en liten glimt i mitt öga när jag skrev så där. ;) Jag står till svars för mitt piratande, vilket innefattar att testa ett spel som kommer ut som ett demo eller "trial" först efter 5-6 månader efter att spelet har släppts - är jag nöjd med spe... 01/02 en 100% icke fråga för mig....kan bero på att jag är rabiat pc spelare, vilket betyder att jag köper alla mina spel nya...väldigt många spel på rea dock :) känns ganska så skönt att jag som pc spelare för en gång skull slipper whina :) hapy gaming...har... 31/01 Olagligt är det inte. Det är mot Steams policy att sälja spel, eller egentligen konton (där man har sina spel). Det innebär att de kan säga upp dina konton ifall det upptäcks. Man bryter inte mot lagen, men mot deras regler och de kan göra som de vill... 31/01 Vänta det är alltså olagligt att äga fler än ett konto på steam, jag tvivlar då jag tror de flesta jag känner har minst 2 konton, av någon anledning, att det är olagligt att sälja är väl dock en helt annan sak. Tror jag har 3st själv btw....... måste... 31/01 Jo, jag känner till det. Det du föreslår är ändå förbjudet på Steam och inte direkt något de flesta sysslar med utan har alla spel på sitt eget konto. 31/01 För några år sedan när det här med 10 dollarsprojektet var nytt, varnade folk för att i framtiden skulle det användas för offline singleplayerspel, och andra skrattade åt det och sa att det aldrig skulle kunna hända..... Jag säger att i framtiden kommer... 31/01 Att säga att man ska pirata spelet för detta är minst lika dumt som den här medföljande koden. Om du inte accepterar vad utvecklarna gör så är det bästa att bara ignorera titeln istället. 31/01 De har funnits sen länge. Det här drabbar inte PC-versionen, detta är enbart för konsolfolket. Även om det finns viss piratverksamhet på konsol så är den minimal i jämförelse med PC. Fast PC-pirater brukar ofta vilja ta första bästa icke-anledning att... 31/01 ...i samma stund föddes det en uppsjö av nya pirater, grattis! 31/01 Skulle tro att de flesta ändå kommer att köpa spelet med god min och strunta i problemet vilket leder till att vi kommer att se mer av sånt här skräp i framtiden. Visst kan jag kan förstå varför företaget vill ta kål på andrahandsvärdet men som så många... 31/01
Skicka en rättelse